El sistema d'Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana atén 8.325 persones més, quasi un 20% més
El sistema d'Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana atén 8.325 persones més, quasi un 20% més AMICS DE LA GENT GRAN

García ha presentat estes dades al costat de la Presidenta del Col·legi Oficial de Treball Social de València, Elena Puig, qui ha definit el moment actual com a "complicat i canviant, però esperançador, al mateix temps".

"La millora en els indicadors de cobertura i de gestió fa que en este Dictamen, la Comunitat haja abandonat, per primera vegada, l'últim o el penúltim lloc que venia ocupant en el rànquing de Comunitats, encara que continue a la cua, i ocupe concretament el quart lloc, començant pel final", segons ha indicat García.

L'increment de persones beneficiàries és imputable, quasi en la seua totalitat, a un major nombre de prestacions per a capellans en l'Entorn familiar i cuidadors no professionals, que han augmentat en un 31,1%, mentre que el nombre de servicis es manté pràcticament igual al llarg de l'any.

"Esta és una de les debilitats del Sistema, tant pel minvament en la qualitat de les cures que requerixen les persones en situació de dependència, especialment els Grans Dependents i Dependents Severs, com pel fet que, com a conseqüència d'açò, el Sistema tinga menys capacitat de generació d'ocupació, 23 llocs de treball directes per cada milió d'euros invertit, davant els 37 de mitjana en el conjunt del Sido", segons les mateixes fonts.

LIMB DE LA DEPENDÈNCIA

A més, malgrat la millora registrada 16.605 persones tenen reconeguda la seua situació de dependència, però encara no estan sent ateses, i representen el 24,3% del total conformant l'anomenat "Limb de la Dependència", segons García.

D'altra banda, l'associació ha lamentat que l'aportació de l'Estat per a l'atenció a la dependència a la Comunitat Valenciana continue per davall del 20%, és del 17,3%, mentre que la Comunitat seguix assumint el 70,9% del cost del sistema, i l'11,8% restant ho assumixen els propis usuaris a través dels repagaments.

Segons esta entitat, els 36,7 milions d'euros que la Comunitat va deixar de rebre de l'Estat en 2016 com a conseqüència de la supressió del Nivell Acordat i la reducció d'un 13% del Nivell Mínim de finançament estatal, aprovat al juliol de 2012, haurien permès atendre quasi 5.000 persones més.

Consulta aquí más noticias de València.