Alliberen a Oriola (Alacant) dos menors i un adult als quals un clan obligava a exercir la mendicitat
Alliberen a Oriola (Alacant) dos menors i un adult als quals un clan obligava a exercir la mendicitat POLICÍA NACIONAL

A finals del passat any, agents de la Unitat contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documental (UCRIF) de la Prefectura Superior de Policia de Múrcia van iniciar una investigació sobre un grup de persones, tots pertanyents a un clan familiar de nacionalitat búlgara que, per diferents indicis, s'estaven dedicant a l'explotació de persones a les quals obligaven a exercir la mendicitat.

Esta agrupació familiar es trobava allotjada en una casa abandonada en un barri de la localitat d'Oriola (Alacant). Des d'on es traslladaven a Bulgària a fi de captar les seues víctimes; compatriotes; majors i menors d'edat; en una precària situació econòmica; posteriorment les introduïen a Espanya a través de la línia regular d'autobusos. Una vegada a Múrcia eren arreplegats per un altre membre del clan que les traslladava a Oriola.

Els explotadors retiraven la documentació personal a les seues víctimes, tant adults com menors de 12 a 16 anys d'edat, els obligaven a mendicar pels carrers, i els llevaven després tots els diners guanyats. En cas d'intentar marxar-se les víctimes eren agredides físicament, detalla la Policia a través d'un comunicat.

Després de nombroses perquisicions d'identificació dels partícips d'esta explotació, agents de la Policia Nacional van sol·licitar manament d'entrada i escorcollo en el domicili oriolà.

La intervenció policial ha comportat la detenció de cinc persones -tres hòmens i dos dones- tots de nacionalitat búlgara amb edats compreses entre els 40 i 55 anys i va permetre l'alliberament d'un adult, ciutadà búlgar que havia accedit al seu trasllat a Espanya, baix engany, en companyia d'altres cinc persones més, tres d'elles menors d'edat. També van ser alliberats dos menors, fills dels detinguts, que estaven sent obligats a mendigar.

DOCUMENTACIÓ INTERVINGUDA

A més en l'escorcoll es va trobar nombrosa documentació, possiblement d'altres persones que s'han vist obligades a exercir la mendicitat, extrem que se seguix investigant. També s'han trobat nombrosos útils emprats per al robatori i efectes que presentaven evidències d'haver sigut robats en algun habitatge.

Actualment, els dos menors es troben baix la custòdia i protecció en un centre de menors i l'adult baix l'assistència dels servicis socials geogràficament competents.

La investigació i posterior intervenció ha sigut desenvolupada per la UCRIF de la Prefectura Superior de Policia de Múrcia i la UCRIF de la Comissaria Provincial d'Alacant.

Consulta aquí más noticias de València.