Comunitat Valenciana

Anticorrupció demana l'immediat ingrés a la presó per a Correa i Crespo pels trepijocs en Fitur

  • L'advocat de Pablo Crespo ha manifestat que el seu client ha acudit amb 3 borses amb roba per a "demostrar que no té intenció d'eludir la justícia".
  • S'ha citat els capitosts de la trama per a resoldre sobre la seua situació processal fins que la sentència de Fitur siga declarada ferma.
  • Ara serà el tribunal valencià el que tinga l'última paraula i decidisca sobre este tema el que estime més oportú.
Pablo Crespo (esquerra imatge) a la seua arribada al TSJCV
Pablo Crespo (esquerra imatge) a la seua arribada al TSJCV
Europa Press
Pablo Crespo (esquerra imatge) a la seua arribada al TSJCV

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita l'immediat ingrés a la presó per al capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, condemnat a 13 anys de presó per falsejar les edicions de la fira de turisme Fitur entre els anys 2005 i 2009, dins de la peça 3 del case Gürtel, i també per al considerat 'número 2', Pablo Crespo, condemnat a 13 anys i tres mesos de presó, segons ha pogut saber Europa Press.

La fiscal encarregada d'esta peça ha sol·licitat esta mesura en una compareixença celebrada este dimarts en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual s'ha citat els capitosts de la trama per a resoldre sobre la seua situació processal fins que la sentència de Fitur siga declarada ferma.

L'advocat de Pablo Crespo ha manifestat als mitjans de comunicació que es troben a les portes del palau de justícia que el seu client ha acudit amb tres borses amb la seua roba per a "demostrar que no té intenció d'eludir la justícia".

Divendres passat es va donar a conéixer la primera sentència del cas Gürtel dictada pel tribunal valencià, en la qual es condemnava a 11 persones a penes que oscil·len entre els tres i 13 anys de presó. Es va decidir absoldre l'exconsellera de Turisme Angélica Such i un tècnic de l'Administració valenciana, Juan Bover.

Després de conéixer-se la resolució, les defenses dels condemnats van anunciar la seua intenció de presentar un recurs davant el Tribunal Suprem (TS) i sol·licitar, entre altres qüestions, la nul·litat per possible "contaminació" del tribunal.

Execució de la sentència

Malgrat estos recursos i fins que hi haja una resolució ferma, les parts podien sol·licitar l'execució de la sentència, una cosa que s'està produint estos dies. Ara serà el tribunal valencià el que tinga l'última paraula i decidisca sobre este tema el que estime més oportú.

Correa ja té retirat el passaport, està obligat dos compareixences setmanals i se li va imposar una fiança de 200.000 euros per altres peces del cas Gürtel que s'instruïxen o es jutgen a Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento