Comunitat Valenciana

El PP estudiarà recórrer la denominació exclusiva en valencià de la ciutat aprovada pel Consell

  • El president de la gestora del PP de València ciutat, Luis Santamaría, ha criticat este divendres el canvi de denominació del municipi de València per la forma exclusiva en valencià de València aprovada pel Consell i ha assenyalat que "és hora de dir prou a les preses de pèl de Ribó i del Consell als valencians". Així ha anunciat que els 'populars' estudiaran la possibilitat de presentar un recurs judicial contra esta decisió.

"Solament creen problemes on no n'hi ha", ha indicat el dirigent en un comunicat, en el qual ha afegit que esta iniciativa que ja va ser aprovada en l'Ajuntament de València "fomenta la divisió entre el valencià i el castellà, i també entre els valencianoparlants, ja que la forma València que ha quedat com a denominació exclusiva del municipi amb l'accent obert no és usada per la majoria de la població", ha apuntat.

A juí de Santamaría, l'alcalde Joan Ribó, "amb la permissivitat del Consell en esta ocasió", està obsessionat en "no solucionar les preocupacions dels valencians com l'atur juvenil, el caos circulatori, la falta d'inversions nacionals i estrangeres o la brutícia en els carrers".

Per contra, "se centra a posar plaques commemoratives del 15-M, recordar permanentment la Guerra Civil, suprimir el toc de les campanes de les esglésies i eliminar les tradicions històriques i culturals de la ciutat", ha criticat.

Santamaría ha demanat "respecte" a una ciutat com València que és "cosmopolita, de caràcter obert i amb vocació de mirada universal", i ha agregat que decisions com esta porten a la capital del Turia a una visió "reduccionista".

A més, ha considerat que els actuals dirigents són "gent que busca l'aïllacionisme" i que València perda "el seu segell de ciutat internacional amb dos mil·lennis d'història a les seues esquenes i amb dos llengües cooficials que enriquixen el seu patrimoni cultural".

VALÈNCIA ÉS "BILINGÜE"

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans en el consistori valencià, Fernando Giner, ha indicat que "els valencians són els que han de decidir si volen que el nom de la ciutat en castellà es perda", al mateix temps que ha recordat que el seu partit està arreplegant firmes des d'octubre perquè València no perda el seu nom en castellà.

"La realitat de València és bilingüe i Ribó i la seua ideologia no representa la majoria dels valencians. La ciutadania ha de pronunciar-se perquè esta aprovació no reflectix el sentir de la població de València ni estava, tan si més no, en el programa electoral dels partits que formen el govern", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento