Comunitat Valenciana

Els condemnats per trepijoc en Fitur, citats la setmana que ve al TSJCV per a veure si ingressen ja a la presó

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Franscico Correa i Pablo Crespo, jutjats per Gürtel, branca Fitur
Franscico Correa i Pablo Crespo, jutjats per Gürtel, branca Fitur
POOL
Franscico Correa i Pablo Crespo, jutjats per Gürtel, branca Fitur

Els 11 condemnats per falsejar les edicions de la fira de turisme Fitur entre els anys 2005 i 2009, dins del cas Gürtel, estan citats la setmana que ve en la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a veure si ingressen ja a la presó, extrem que podria ocórrer malgrat que la sentència no és ferma i és recurrible davant el Tribunal Suprem (TS).

El tribunal valencià ha convocat els condemnats -entre els quals es troba l'exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez, a qui se li han fixat nou anys de presó- a petició de la Fiscalia Anticorrupció, entitat que podria demanar per a ells presó, fiança o altres mesures cautelars. Esta compareixença està prevista en l'article 505 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, segons ha informat el TSJCV en un comunicat.

El tribunal, que ha condemnat a penes d'entre 3 i 13 anys de presó 11 dels 13 acusats -ha absolt l'exconsellera de Turisme Angélica Such i al tècnic de la conselleria Juan Bover-, ha assenyalat dos dies, el dimarts i el dimecres, per a la celebració d'una vista en la qual les parts podran sol·licitar l'ingrés a la presó dels condemnats encara que la sentència no siga ferma.

En esta compareixença, les parts podran també sol·licitar la llibertat provisional dels condemnats amb imposició de fiances o l'adopció d'altres mesures cautelars.

En concret, l'Alt Tribunal Valencià ha citat els integrants del grup Correa condemnats, Francisco Correa -13 anys de presó-, Álvaro Pérez -12 anys i tres mesos-, Pablo Crespo -13 anys i tres mesos-, Isabel Jordán -sis anys-, Mónica Magariños -sis anys de presó- i Cándido Herrero -quatre anys i quatre mesos- perquè compareguen dimarts que ve, 14 de febrer, a partir de les 9.30 hores.

El dimecres, dia 15, hauran de comparéixer l'exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez -condemnada a nou anys de presó-, el que fóra el seu cap de gabinet, Rafael Betoret -sis anys- i els funcionaris de la Conselleria Isaac Vidal -set anys-, Jorge Guarro -quatre anys- i Ana María Grau -tres anys-.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento