Comunitat Valenciana

Neteja de carrers amb aigua i poda, peticions dels barris de València

  • La regidora de Residus explica a 26 associacions veïnals de València les actuacions previstes en neteja urbana.
  • Les entitats també es queixen dels excrements canins i de l'acumulació de brossa en els solars.
  • Creu Coberta i Muvim demanen mesures; el Consistori promet actuar.
Reunió sobre neteja urbana amb els barris.
Reunió sobre neteja urbana amb els barris.
Ajuntament de València
Reunió sobre neteja urbana amb els barris.

L'Ajuntament de València i les associacions de veïns han iniciat una ronda de reunions per a intercanviar informació i reivindicacions en matèria de neteja urbana, un dels temes que més queixes ha generat en els últims anys en els diferents barris de la ciutat.

La regidora de Residus Urbans, Pilar Soriano, va acudir despús-ahir a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns, on 26 entitats de la zona 1 del servei de neteja, les situades al sud del Jardí del Túria, van exposar les seues peticions i van reberen informació sobre la programació prevista per a enguany, que s'ha incrementat en virtut de l'augment pressupostari de 5,56 milions d'euros, que deixa en 64,22 milions d'euros la inversió total.

Entre els principals problemes que van plantejar les associacions destaquen la falta de neteja amb aigua en els carrers i la poda dels arbres, l'acumulació de brossa en solars públics i privats, la proliferació d'excrements canins en voreres i la brutícia derivada del fenomen del botelló en la zona del Muvim i la Creu Coberta, on la regidora va afirmar que ja està previst i planificat actuar.

En el cas de la falta de poda, que al seu torn provoca l'embós dels embornals quan plou, van exposar la seua problemàtica la Creu Coberta, Sant Vicent Màrtir-Bulevard Sud, Arrancapins, Sant Isidre o La Ralosa. Soriano va explicar que tenen “escassa capacitat” d'incrementar-la perquè l'anterior equip de govern va adjudicar els contractes poc abans de les eleccions i va anunciar que es publicarà en la web municipal la planificació de la campanya.

Quant a l'acumulació de brossa en els solars, es van queixar de nou Creu Coberta (darrere de les naus de Macosa), Sagranar, plaça Murcia, Velluters, Patraix, Forn d’Alcedo, Favara i La Torre, entre uns altres. Soriano va informar que cada setmana netegen entre cinc i sis solars privats, i després passen la factura al propietari.

La responsable municipal va detallar a les associacions les ampliacions pressupostàries i les millores que han comportat en la programació per a enguany en diversos àmbits, com la neteja, la recollida de residus o la neteja amb aigua dels carrers. “Quan vam entrar en el Govern hi havien molts barris en els quals no recordaven l'última vegada que havien vist netejar amb aigua els seus carrers. Des del primer dia hem treballat per a corregir açò i amb la nova programació reforçarem les solucions al greu problema de neteja al qual van llançar a la nostra ciutat les retallades continuades dels governs anteriors del PP”, va dir ahir la regidora.

Cada entitat va rebre la programació específica per a la seua zona, amb la nova distribució de treball i els percentatges d'increment en els serveis, segons fonts municipals, que van afegir que la ronda de trobades es reprendrà la setmana pròxima amb les associacions de la zona 2 i conclouran una setmana després amb les de la zona 3.

“Cordialitat” entre les parts

Tant la Federació d'Associacions de Veïns com el Govern local van coincidir en el “clima de cordialitat” que va embolicar la primera de les reunions de la ronda amb representants veïnals. La brutícia en els carrers ha sigut un dels temes que més han denunciat aquestes entitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento