Comunitat Valenciana

Les obres del TSJCV es preveuen per a 2018 i Justícia ja compta amb local per a situar la Sala Social durant la reforma

  • Les obres per a reformar la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) arrancaran probablement en 2018 -sempre que no hi haja cap imprevist- i la Conselleria de Justícia ja compta amb un edifici per a situar la Sala Social del tribunal mentre s'executa la rehabilitació.
Imatge de la seu del TSJCV
Imatge de la seu del TSJCV
EUROPA PRESS
Imatge de la seu del TSJCV

Així ho ha manifestat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una roda de premsa que ha oferit per a presentar el projecte de decret pel qual s'aprova el Reglament d'Assistència Jurídica Gratuïta, en ser preguntada per les obres en este tribunal.

La consellera ha explicat que actualment s'està "treballant i concretant" espais per a albergar el personal del TSJCV mentre s'executen les obres, amb el que ha llançat un missatge de tranquil·litat als treballadors: "No anem a deixar cap magistrat en el carrer, van a tindre els seus despatxos. No volem que la restauració del tribunal, tan demandada per part de tot el sector judicial, siga un obstacle per a l'exercici de la seua professió. El trasllat es farà degudament", ha manifestat.

De moment, ha indicat que Patrimoni ja els ha concedit una part d'un edifici -que no ha concretat- per a poder situar la Sala social del TSJCV mentre s'executen les obres. I s'està buscant ubicació per a la Sala Civil i Penal i la Fiscalia. "També està més o menys concretada", ha asseverat sense desvetlar més detalls.

La consellera ha explicat que s'aprofitaran edificis que necessiten reformes bàsiques, així com les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia, lloc al que podrien anar destinats alguns treballadors mentre duren la sobres.

Preguntada pels terminis, la consellera ha explicat que primer se'n van a tramitar els plecs. "Cal elaborar l'avantprojecte i consensuar-ho amb el col·lectiu judicial, perquè volem que tots estiguen còmodes i contents. Després es farà el projecte i s'iniciarà la licitació", ha exposat.

En atenció a la durada del procediment administratiu, Bravo ha indicat que si tot va bé, si els plecs no donen problemes i tampoc hi ha impugnacions, les obres podrien començar en el termini d'un any, en 2018.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento