Comunitat Valenciana

Joan Baldoví, diputat al Congrés per Compromís, el líder polític millor valorat pels espanyols

  • Anota una puntuació de 4,22, en el baròmetre de gener del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).
  • Es basa en 2.490 entrevistes personals realitzades en 255 municipis de 48 províncies entre els dies 2 i 12 de gener.
  • El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, se situa com el millor puntuat d'entre les formacions d'àmbit estatal.
Baldoví
Baldoví
EUROPA PRESS
Baldoví

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, és el líder millor valorat, amb una puntuació de 4,22, en el baròmetre de gener del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Segueixen a Baldoví Xavier Domènech, d'En Comú, amb 4,13, i emergeix el president de la gestora del PSOE, l'asturià Javier Fernández, que se situa com el millor puntuat d'entre les formacions d'àmbit estatal. Els enquestats li donen una nota mitjana de 4,12 punts, encara que és veritat que només li valora un 20% i que és un desconegut per a set de cada deu entrevistats.

Darrere de Fernández apareixen Alberto Garzón, d'IU, amb 4,02; Albert Rivera (Cs), amb 3,56 punts; el president Mariano Rajoy, amb 3,1; i Pablo Iglesias, de Podem, amb 2,87 punts.

El baròmetre manté el PP com el partit amb major estimació de vot, amb el mateix 33% que va aconseguir en les generals de juny de 2016, mentre que Units Podem i les seues confluències sumen un 21,7% i repeteixen en la segona plaça, malgrat que l'enquesta es va produir després d'esclatar la crisi interna de Nadal i malgrat que el PSOE guanya 1,6 punts després de tocar sòl a l'octubre i ara arriba fins al 18,6%.

L'enquesta, feta pública este dimarts, es basa en 2.490 entrevistes personals realitzades en 255 municipis de 48 províncies entre els dies 2 i 12 de gener, pocs dies després d'esclatar la crisi en Podem i la campanya d'"Íñigo Així No" dels afins a Pablo Iglesias contra el seu número dos, Iñigo Errejón. És també el primer sondeig del CIS amb intenció de vot des que Mariano Rajoy va aconseguir superar la investidura en el Congrés i es va formar Govern.

El PP es manté primer amb una estimació de vot del 33%, el mateix percentatge que va aconseguir en les generals del 26 de juny de 2016, però 1,5 punts per davall de la seua dada de l'enquesta d'octubre, quan va marcar el seu millor registre de l'any passat.

Com va ocórrer a l'octubre, la segona plaça és per a la suma d'Units Podem i les seues confluències, que marquen un 21,7%, dos punts per damunt dels vots que van collir en les eleccions de juny. En concret, Units Podem aconseguix un 13,9%, En Comú Podem aporta un 3,8%, l'aliança A la Valenciana amb Compromís baixa al 2,6% i En Marea es queda en l'1,4%.

El PSOE retalla quasi dos punts a Podem

I la tercera plaça és per al PSOE, que rebota des del 17% que va marcar a l'octubre després de l'eixida de Pedro Sánchez, que va ser la seua pitjor dada històrica, fins a l'actual 18,6%. Suma 1,6 punts però segueix en mínims històrics. Açò sí, la diferència entre les dos formacions es retalla i ara Podem i els seus socis només trauen tres punts als socialistes quan a l'octubre tenien un avantatge de quasi cinc punts.

Les posicions dels tres grups es mantenen en preguntar directament als ciutadans a quin partit votarien si les eleccions generals foren demà mateix. El PP és l'opció majoritària amb una intenció directa de vot del 20,7% enfront del 15% de Podem i els seus aliats i el 12,7% del PSOE. Davant eixa pregunta directa hi ha un 30% dels enquestats que no respon, un 14,5% perquè diu que no votaria i un altre 15,7% que encara no ho té decidit.

Pel que fa a Ciutadans, segueix en la quarta plaça en la primera enquesta després de donar suport a Mariano Rajoy com a president del Govern. Açò sí, cau quatre dècimes respecte a l'enquesta anterior i marca un 12,4%, encara per davall del 13,05% que va aconseguir en les generals de juny.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento