Comunitat Valenciana

Cs demana al Govern que intervinga contra el decret de Plurilingüisme perquè "vulnera el principi d'igualtat"

  • El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en el Congrés ha instat al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, a intervindre contra el decret de plurilingüisme del Consell i a "vetlar pel compliment de la igualtat i l'equitat, com a màxim responsable de la competència educativa", ja que segons el parer de la formació la norma valenciana "vulnera el principi d'igualtat i d'equitat".
Ciutadans (Cs) Presenta Una Pnl
Ciutadans (Cs) Presenta Una Pnl
EUROPA PRESS/CIUDADANOS-CS
Ciutadans (Cs) Presenta Una Pnl

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans després de la junta de Síndics la diputada de Cs en les Corts Valencianes Mercedes Ventura, qui ha destacat que "el Govern central ha d'obrir-li els ulls" al conseller d'Educació, Vicent Marzá, "perquè deixe de discriminar els valencians".

A més, ha anunciat que el grup parlamentari en la Cambra valenciana ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) perquè siguen els pares els qui trien el nivell lingüístic dels centres educatius.

"No podem dividir els ciutadans entre valencians de primera i de segona. Tots els estudiants tenen dret al mateix nivell d'anglés, independentment de la línia educativa", ha assegurat Ventura.

La proposta de Cs insta el Consell a "iniciar totes les accions oportunes per a garantir que amb l'entrada en vigor del Decret del Plurilingüisme del Consell no es vulnere la Constitució, a garantir que l'oferta d'anglés siga la mateixa en totes les línies educatives i a sotmetre a votació per part dels pares i mares dels menors el nivell lingüístic que desitgen que s'aplique".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento