Comunitat Valenciana

Navarro proposa que la futura patronal sorgisca a partir de la CEV perquè és "l'únic vehicle que queda sanejat"

  • El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha proposat este dilluns que la futura patronal autonòmica sorgisca a partir de la CEV perquè és "l'únic vehicle que queda sanejat". Per això, ha indicat que ha iniciat una ronda de contactes amb sectorials de tota la Comunitat.
Navarro en un desdejuni informatiu
Navarro en un desdejuni informatiu
NUEVA ECONOMÍA FÓRUM
Navarro en un desdejuni informatiu

"Qui es vullga sumar que se sumix. Jo no vaig a obligar ningú, és una decisió voluntària. Es tracta de veure sensibilitats provincials, comarcals i sectorials i no solament provincials per a buscar un model integrador i de futur", ha defès Salvador.

El president de la CEV s'ha pronunciat en estos termes als mitjans de comunicació, després de participar este dilluns en un desdejuni informatiu del Fórum Europa Tribuna Mediterrània, en ser preguntat sobre el seu pla per a salvar la patronal Cierval, actualment en preconcurs de creditors.

Sobre este tema, Navarro ha puntualitzat que la futura patronal ha de sorgir a partir de l'organització que ell presidix perquè és "l'únic vehicle que queda sanejat". "Per tant, usem eixe vehicle i qui es vullga sumar, que se sumix", ha subratllat.

En este sentit i qüestionat sobre la possibilitat que alguna de les provincials no vullga unir-se al seu projecte, Navarro ha insistit que no va a "obligar ningú" perquè "és temps de sumar", ha defès.

Al seu juí, l'important d'una patronal són els seus "sectors i els consells provincials i comarcals", per la qual cosa ha reiterat que "qui es vullga sumar que se sumix" perquè és una decisió "voluntària". "Es tracta de treballar i veure sensibilitats provincials, comarcals i sectorials i no solament provincials i buscar un model integrador i de futur", ha remarcat.

En este sentit, ha considerat que si Coepa vol unir-se com a confederació que ho faça perquè pugues ja que creu que la CEC ho té "més difícil" per la situació que travessa -està en concurs de creditors-.

"PATRONAL FORTA I SOLVENT"

Durant la seua intervenció en el desdejuni, ha explicat que la seua proposta passa per a aconseguir una patronal autonòmica "forta, solvent i independent, sustentada, tècnica i econòmicament, per les seues bases" i que aculla sense cortapisas" a qualsevol empresa o sector que vullga formar part del projecte, seguint el principi de llibertat d'associació.

"Un model en el qual les empreses, tal com ocorre en la CEV, no superen el 30% de l'Assemblea i el 70% restant ho constituïsquen els sectors, consells provincials, comarques, col·legis professionals", ha explicat.

També ha plantejat que les diferents comissions de treball actuen "disseminades" al llarg de la Comunitat i buscar un nou model "renovat que se sustente en sectors i empreses" perquè és on es troba "el verdader know-how d'una organització autonòmica d'este temps".

Així mateix, ha remarcat que una organització que té com a fi defendre els interessos dels empresaris "no pot dependre dels diners públics", per la qual cosa des de la CEV s'aposta per una organització autonòmica que "es nodrisca majoritàriament de les quotes dels seus associats". "Eixa és la base de la fortalesa, la independència econòmica", ha subratllat.

Navarro ha destacat que la CEV s'ha implicat de forma "activa" a reconduir la "complicada situació" de Cierval perquè està en el seu ADN el "construir molins i tendir ponts". "En els últims anys, hem col·laborat de forma lleial i hem aportat propostes de canvi", ha destacat Navarro, qui ha recordat que la seua última proposta ha sigut establir un termini, el del 27 de febrer, perquè els socis fundadors realitzen una aportació econòmica que faça possible "un pla de viabilitat creïble que puga resoldre amb èxit el preconcurs en el qual es troba" Cierval.

Al seu juí, l'organització autonòmica està "llastrada" per una "pesada motxilla" conseqüència de "les roïnes pràctiques dels anteriors gestors de la CEC", per la qual cosa ha demanat posar el coneixement i compromís a "construir una cosa nova i sòlida: un projecte que siga de tots", ha resolt.

COEPA: "ANEM A DONAR EL MÀXIM SUPORT POSSIBLE"

Després del desdejuni i a preguntes dels mitjans de comunicació, el president de Coepa, Francisco Gómez, ha destacat que la proposta de la CEV va "en la línia" del que ells defenen que és "organitzar un nou model" en el qual estiguen tots integrats, però ha insistit que la nova patronal ha de "refundar-se".

"Des d'Alacant anem a trobar el màxim suport possible per a tindre una patronal adequada, amb una estructura concorde i no duplicada perquè és insuportable des del punt de vista de sosteniment econòmic", ha dit per a lamentar que si Cierval està "on està" és perquè "no es van prendre les decisions corresponents al seu degut temps".

Qüestionat sobre si la provincial alacantina s'integraria en la nova patronal, ha manifestat que el que els empresaris alacantins li demanen és que "mantinga la seua personalitat i independència", per la qual cosa ha sostingut que treballarà "des d'eixe plantejament".

Preguntat sobre si Coepa va a poder fer front al pagament de part dels seus deutes a l'administració el pròxim 27 de febrer com Salvador ha demanat, Gómez ha negat esta possibilitat. "És impossible perquè ni Castelló té una economia sanejada per a poder fer-ho ni Copea la té perquè estem en un pla de viabilitat, després del concurs i això és inviable", ha admès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento