La mostra de gegantes i els espectacles de llum del Born, actes destacats de Santa Eulàlia

  • El festival LLUM BCN inclou enguany 24 instal·lacions lumíniques que es poden visitar en tres recorreguts diferents.
  • La diada castellera de diumenge canvia d'hora i començarà a les 11 h a la plaça de Sant Jaume.
Photocall al costat de la gegantona Laia al costat de l'exposició Les Laies, ubicada al Palau de la Virreina fins a l'11 de febrer.
Photocall al costat de la gegantona Laia al costat de l'exposició Les Laies, ubicada al Palau de la Virreina fins a l'11 de febrer.
MERITXELL BAYARRI
Photocall al costat de la gegantona Laia al costat de l'exposició Les Laies, ubicada al Palau de la Virreina fins a l'11 de febrer.

La tradició i la innovació es reuneixen un cop més per les festes de Santa Eulàlia. Del 10 al 12 de febrer Barcelona s'omplirà de gegants, dracs i altres expressions de cultura popular mentre que a la nit les llums transformaran l'ambient de Ciutat Vella.

En l'edició d'enguany, la ciutat ha organitzat una trentena d'activitats entre les quals hi ha cercaviles, correfocs i espectacles per a tota la família. Com explica Marta Almirall, la directora de Festes i Tradicions de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), "la festa major d'hivern és el moment en què es veu el planter de la nostra ciutat, tot allò que fan les nostres escoles i entitats".

Un exemple d'aquesta tasca divulgativa és el festival LLUM BCN, que se celebra des de fa 6 anys. En aquest, els estudiants d'il·luminació i disseny de Barcelona donen un nou significat als patis més emblemàtics de Ciutat Vella. Experimenten amb la llum i els colors per crear atmosferes noves i, a la vegada, fascinar el públic de totes les edats. Per aquesta ocasió, els professionals del sector han creat 10 espectacles lumínics en diferents places del districte.

A l'hora de visitar el festival s'han ideat tres itineraris que es poden veure divendres i dissabte de 19 a 24 h i diumenge de 19 a 23 h. Estan senyalitzats amb fanalets de colors i comencen des del Palau de la Virreina, des de la Catedral i un tercer des del Born Centre de Cultura i Memòria. Aquest últim espai s'incorpora enguany com a punt neuràlgic d'activitats i inclou actes pensats per gaudir de la llum en família.

Una altra de les novetats d'aquestes festes és l'exposició de gegantes i gegantones que acull el Palau de la Virreina (divendres i dissabte de 10 a 24 h). Sota el títol Les Laies, l'il·luminador teatral Josep Maria Civit ha pensat una mostra que utilitza la llum com a llenguatge creatiu. En ella s'hi poden veure les figures festives en una passarel·la de moda com si fossin models del segle XXI. L'artista, en aquest sentit, ha volgut destacar la bellesa dels seus vestits i també els seus somriures.

La Lali Jove i la diada castellera

Un any més, per les Festes de Santa Eulàlia, el Moll de la Fusta acull la Lali Jove: la Festa Major Juvenil i Associativa de Barcelona. Sota el lema "Sacsegem carrers i places!", dissabte de 17 a 20 h s'han organitzat activitats infantils i tallers per a joves. Més tard, a partir de les 20 h, començarà un concert amb grups com Oques Grassos i Ice Crime. Aquest últim guanyador l'any passat del Brot, el festival de bandes novelles de Barcelona.

La diada castellera, per altra banda, canvia d'hora i de format. Començarà diumenge a les 11 h i es farà a l'antiga. Així doncs, les colles hauran d'aixecar els seus castells tant bon punt els tinguin preparats i durarà aproximadament 105 minuts. A aquestes activitats s'hi afegeixen altres com la col·locació del penó de Santa Eulàlia al balcó de l'Ajuntament diumenge a les 9.45 h a la plaça de Sant Jaume.

Un altre dels actes destacats és el de l'Esbart Ciutat Comtal. Divendres (21 h) i dissabte (22 h) representarà l'espectacle Eulàlia a l'interior de la Catedral de Barcelona. L'actuació combina dansa i música i fa un homenatge a la copatrona de la ciutat tot enaltint els valors de llibertat, igualtat i justícia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento