Comunitat Valenciana

La primera 'falla immaterial' amb intel·ligència artificial arranca  el dilluns que ve en La Nau

  • És un projecte d'intel·ligència artificial que proposa la participació del públic per a construir-la dia a dia fins a al 19 de març.
  • El tret d'eixida del projecte està obert a tota la ciutadania el 6 de febrer a les 11.30 hores en l'Aula Magna de la Nau.
  • Compta amb el suport de la Universitat de València, la Junta Central Fallera i l'Ajuntament de València.
La falla immaterial.
La falla immaterial.
La falla immaterial.
La falla immaterial.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (UV) presentarà el pròxim dilluns 6 de febrer "la primera 'falla immaterial' de la història" en el Centre Cultural La Nau de València, amb motiu de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

La 'falla immaterial' és un projecte d'intel·ligència artificial que proposa la participació del públic per a construir-la dia a dia fins al 19 de març, dia de la Cremà dels monuments. La iniciativa es materialitzarà en diversos monuments i accions que s'explicaran durant l'acte de presentació pública del pròxim dilluns, segons ha informat la institució universitària en un comunicat.

El tret d'eixida del projecte està obert a tota la ciutadania el 6 de febrer a les 11.30 hores en l'Aula Magna de la Nau, en un acte amb les intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset; l'edil d'Acció Cultural i Patrimoni, Maria Oliver; la Fallera Major de València 2017, Raquel Alario, i el subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV, Francisco Grimaldo.

La 'falla immaterial' serà "la més matinera" de les comissions a descobrir els tradicionals 'ninots', perquè la seua 'plantà' començarà el mateix dilluns durant la presentació pública.

Aquest projecte compta amb el suport institucional de la Universitat de València a través del Centre Cultural La Nau, el Servei de Política Lingüística i la Càtedra de Divulgació de la Ciència; la Junta Central Fallera i l'Ajuntament de València en les regidories de Joventut i Cultura Festiva.

També col·laboren l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i el Gremi Artesà d'Artistes Fallers de València; amb el patrocini de les marques Arròs Dacsa, Destil·leries Tennis, Clínica IVI, Datomedia, NEV Coaching, Grup CAPS, Toprun.es i Taverna Alkázar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento