Comunitat Valenciana

Ramon Ferrer seguirà 5 anys més en la presidència de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

  • Ferrer ha obtingut la majoria absoluta -11 vots- dels emesos pels acadèmics en el ple celebrat este divendres en el monestir de San Miguel dels Reis.
  • Després de ser elegit, s''ha compromés a potenciar les relacions institucionals amb un clar objectiu de fer visible l'AVL.
  • S'ha mostrat partidari de construir ponts de diàleg en la consolidació de les relacions amb l'Institut d'Estudis Catalans i amb altres entitats culturals.
L'actual president en funcions continuarà cinc anys més al capdavant de l'AVL
L'actual president en funcions continuarà cinc anys més al capdavant de l'AVL
AVL
L'actual president en funcions continuarà cinc anys més al capdavant de l'AVL

L'actual president en funcions de l'Acadèmia Valenciana Ramon Ferrer, continuarà cinc anys més al capdavant de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en obtindre la majoria absoluta -11 vots- dels emesos pels acadèmics en el ple celebrat este divendres en el monestir de San Miguel dels Reis.

L'altre candidat i fins ara vicepresident, Josep Palomero, ha rebut 7 vots i altres dos acadèmics han votat en blanc. La resta de la Junta de Govern de l'ens normatiu del valencià ha quedat formada per Joan Rafael Ramos (vicepresident), Verònica Cantó (secretària), Immaculada Cerdà i Honorat Ros (vocals), detalla la institució en un comunicat.

El reelegit president de la institució normativa s'ha compromés a potenciar les relacions institucionals amb un clar objectiu de fer visible l'AVL per a augmentar la imatge "d'estabilitat, credibilitat, confiança, prestigi i transparència aconseguida amb molt d'esforç en els últims cinc anys".

En concret, Ferrer s'ha referit a les relacions amb el Govern valencià, les universitats, l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, el món educatiu, el sector editorial i amb aquells col·lectius i entitats favorables a la promoció del valencià.

Igualment, Ramon Ferrer també s'ha mostrat partidari de construir ponts de diàleg en la consolidació de les relacions amb l'Institut d'Estudis Catalans i amb altres entitats culturals de l'àmbit lingüístic, "una entesa que permeta una normativa respectuosa amb la diversitat, la qual cosa reforçarà el paper de l'AVL com a referent valencià i consolidarà el seu prestigi".

Ferrer s'ha referit també als "meritoris passos" donats en la relació amb la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i ha dit que "hi ha continuar treballant perquè es puguen sentir representats dins del marc establit per l'Acadèmia".

Optimitzar recursos

El president de l'AVL ha expressat la necessitat d'optimitzar millor els recursos de la institució, elaborar un pla d'actuació amb unes previsions realistes, avançar en la consolidació dels treballs acadèmics i potenciar la labor de divulgació de les activitats promogudes per l'Acadèmia.

Finalment, Ferrer ha defensat la conveniència d'incorporar a persones de prestigi en la institució i corregir la diferència entre el nombre d'homes i dones, "amb una aposta decidida per a aconseguir la igualtat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento