L'Ajuntament de València realitzarà un baròmetre municipal sobre els serveis públics
L'Ajuntament de València realitzarà un baròmetre municipal sobre els serveis públics EFE

La regidoria de Control Administratiu, dirigida per Carlos Galiana, realitzarà a partir d'este dilluns enquestes a peu de carrer amb l'objectiu d'elaborar el primer baròmetre d'opinió pública i satisfacció de la ciutadania de València amb els servicis municipals.

El baròmetre serà de caràcter públic i "totalment transparent" perquè "qualsevol persona o col·lectiu puga accedir a totes les dades de forma senzilla", ha informat el consistori en un comunicat.

La intenció és "escoltar i conéixer l'opinió dels veïns respecte a la gestió municipal i els servicis públics urbans, així com conéixer quines són les demandes ciutadanes que fan a l'Ajuntament".

"En el Govern de la Nau considerem que l'opinió de la ciutadania és fonamental i volem tindre-la present en les nostres polítiques. Tindre estes dades ens facilitarà la planificació del nostre treball", ha dit Galiana, qui ha destacat que el baròmetre permetrà avaluar les actuacions municipals i la satisfacció ciutadana respecte als servicis per a poder actuar en conseqüència.

Del 6 de febrer al 3 de març es realitzaran els treballs de camp a peu de carrer que aniran dirigits a totes les persones -empadronades en la ciutat de València- que tinguen més de 18 anys. Es realitzaran 2.100 entrevistes repartides per tots els barris i districtes de la ciutat segons el nombre d'habitants de cadascun (així, el districte amb menor mostra és Pobles del Nord amb 87 entrevistes, en contraposició a Quatre Carreres, al que li corresponen 129).

Tots els qüestionaris es faran mitjançant la tècnica d'entrevistes personals en diferents punts dels barris de València i seran triats de manera aleatòria.

L'estructura del qüestionari es compon d'una part fixa, que es repetirà tots els trimestres si el baròmetre finalment es porta a terme de manera perdurable en el temps, i una part variable que cada trimestre tractaria diferents temes específics.

Este baròmetre pilot de l'Ajuntament inclourà com a primers temes la mobilitat urbana, el mercat de treball i la perspectiva econòmica. De la part fixa destaquen les preguntes per a conéixer el grau de satisfacció de viure en la ciutat i en el seu districte de residència o la valoració de la gestió dels servicis públics.

L'explotació dels resultats de les enquestes serà elaborada per l'Oficina d'Estadística i consistirà en un informe complet a nivell de ciutat i informes per a cadascun dels districtes urbans.

Consulta aquí más noticias de València.