Comunitat Valenciana

La Mesa per l'Educació critica que el decret de concerts "coarta la llibertat d'elecció dels pares"

  • El portaveu de la Mesa per l'Educació a Llibertat, Vicente Morro, ha criticat el decret de renovació de concerts de Batxillerat i FP a la Comunitat en considerar que "coarta la llibertat d'elecció dels pares del model educatiu que volen per als seus fills".

La Mesa per l'Educació ha mostrat, en un comunicat, la seua disconformitat amb que s'haja eliminat el criteri de la demanda social de la normativa, "que deuria haver sigut el primer de tots ells i, en canvi, s'han introduït criteris arbitraris, subjectius i a la lliure disposició de la interpretació de l'administració", ha assenyalat Vicente Morro.

"Que els centres, els pares i els professors no sàpien què va a ser del futur dels concerts a Batxillerat i FP demostra la falta de sensibilitat de l'administració per un model educatiu que ha demostrat sobradament els seus bons resultats", ha agregat.

Així mateix, ha apuntat que si suprimixen els concerts el Consell optarà "per alçar el mur econòmic entre els alumnes, crearan alumnes de primera i de segona, faran que estudiar en el centre que vols depenga de la capacitat econòmica" i "van a tirar per terra tot el que s'ha aconseguit".

Finalment, la Mesa per l'Educació a Llibertat ha mostrat el seu reconeixement cap a la disposició al diàleg de l'alcalde de València, Joan Ribó, que rebrà pròximament a FCAPA en l'Ajuntament per a escoltar les seues reivindicacions. En contrast, la Mesa "seguix esperant des de maig de l'any passat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, atenga les seues sol·licituds de reunió", han assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento