Comunitat Valenciana

Caixaforum València se situarà en l'Àgora i es treballa ja en el projecte per a la seua instal·lació

  • L'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències és finalment la ubicació triada per a l'obertura a València d'un Caixaforum. Després d'estudiar-se diverses possibilitats per a obrir el centre cultural en la ciutat del Turia, s'ha optat per l'edifici dissenyat per Santiago Calatrava.
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
EUROPA PRESS
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Així, s'està treballant en un projecte que permeta incardinar un Caixaforum en este espai, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Fundació "la Caixa", que han apuntat que es preveu que en el termini de dos mesos siga possible donar més detalls del projecte.

El passat mes d'abril, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, reconeixia que existien converses en "estat embrionari" per a

instal·lar a València d'un Caixaforum, un dels grans centres culturals que l'entitat té repartits en diverses ciutats espanyoles.

Posteriorment, es van fer públiques informacions sobre dos possibles localitzacions per a este centre cultural: l'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, de la qual va parlar el president de la Generalitat Ximo Puig; i els Docks, en el Port, una alternativa a la qual es va referir l'alcalde de València, Joan Ribó.

Finalment, serà l'Àgora de la Ciutat de les Arts la que aculla el Caixaforum, un nou espai en esta iniciativa de la fundació que pretén "oferir una àmplia oferta cultural per a tots els públics en diferents ciutats d'Espanya", segons expliquen en el seu web.

En l'actualitat, a més de les capitals de província catalanes, compten amb Caixaforum altres ciutats com Madrid, Palma i Saragossa. Este últim és a més el primer en un edifici de nova construcció, ja que en la resta de casos es van condicionar immobles ja existents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento