El PP portarà a la justícia i al Defensor del Poble el "xantatge lingüístic" del decret plurilingüe
El PP portarà a la justícia i al Defensor del Poble el "xantatge lingüístic" del decret plurilingüe GPP

La portaveu d'Educació del grup popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha anunciat la presentació d'un recurs davant els tribunals i davant el Defensor del poble "pel decret del xantatge lingüístic que Marzà va a imposar en el sistema educatiu valencià" amb el decret de plurilingüisme.

En roda de premsa, Gascó ha ressaltat la "indignació i preocupació en la comunitat educativa pel decret de xantatge lingüístic" i ha qualificat de "vergonyós" el tràmit seguit per Educació, "saltant-se totes les meses de negociació i impedint la participació de la comunitat educativa".

"Una de les normes més importants en Educació es fa per la porta de darrere, fent xantatge i vulnerant els drets dels estudiants i dels seus pares i mares. No es pot governar deixant de costat una part molt important de la població que ha mostrat el seu rebuig a esta norma", ha incidit la 'popular'. Al seu juí, al conseller del ram, Vicent Marzà, "no li tremola la mà a l'hora de posar en marxa la maquinària per a catalanitzar l'educació".

Gascó ha concretat les cinc raons per les quals van a denunciar este decret. "Per ser il·legal en vulnerar drets recollits en la Constitució i en l'Estatut, per adoctrinar l'alumne, per seguir el mateix full de ruta de l'independentisme català, per coaccionar i fer xantatge a les famílies amb les opcions, i per les desigualtats que crea entre l'alumnat", ha explicat.

Ha subratllat que el decret "incompleix la legalitat en vulnerar els drets dels qui opten per estudiar en castellà en veure's penalitzats" perquè "es discrimina en funció de la llengua" i les zones castellanoparlants i l'alumnat castellanoparlant "van a ser discriminats i van a tindre moltes menys opcions acadèmiques en el present i laborals en el futur". "Hi ha prescripcions que atempten a la seguretat jurídica i causen indefensió als ciutadans", ha dit.

"A més, la norma és adoctrinadora i va més enllà de la regulació estrictament educativa. Diu expressament que 's'han de donar passos més enllà de les aules i ajudar els alumnes a construir-se una identitat'. És a dir, inculcar una manera determinada d'entendre i comprendre la llengua, en la línia de Compromís, i això és adoctrinament. S'està calcant el full de ruta que ve seguint des de fa anys l'independentisme català", ha advertit la diputada del PP.

"Coacció a les famílies"

Gascó també considera que el decret "és un xantatge a les famílies, una coacció i una extorsió perquè dóna més anglés a canvi de més hores en valencià" i, per tant, "si es vol aprendre anglés cal passar per l'arc de Compromís".

"El projecte de decret estableix que es donarà de forma automàtica la certificació en idiomes als de valencià. És un xantatge que condiciona a les famílies. Fins i tot suprimeix l'ensenyament en anglés en infantil des dels tres anys, eliminant l'avanç aconseguit en els últims anys, una reculada sense cap avaluació que ho justifique", ha alertat.

Bàsics i avançats

Així, considera que la norma "aboca a les zones castellanoparlants a tindre pitjor formació i no garanteix la igualtat real, doncs a uns els considera bàsics i als de valencià avançats", una discriminació que "no es pot consentir en una societat democràtica i lliure". Ha lamentat, en este sentit, que "s'usa la legislació educativa com a ferramenta política fent enginyeria social".

Beatriz Gascó també ha indicat que la norma "generarà greus problemes de planificació en establir sis nivells diferents sense garantir la lliure demanda de les famílies" i ha assegurat que "no resulta equitatiu que un alumne per anar a una classe tinga més drets i oportunitats que un altre que està matriculat en la classe del costat: és una injustícia i un sense sentit".

Per a la diputada del grup popular "és possible la convivència entre les dos llengües oficials en el nostre territori" perquè el valencià i l'anglés "es poden potenciar però sense necessitat de penalitzar el castellà".

Consulta aquí más noticias de València.