Les obres mestres del Museo Thyssen de Madrid s'acomiaden de Barcelona

Dues persones observen un dels quadres de l'exposició 'Un Thyssen mai vist', al CaixaForum Barcelona.
Dues persones observen un dels quadres de l'exposició 'Un Thyssen mai vist', al CaixaForum Barcelona.
ACN
Dues persones observen un dels quadres de l'exposició 'Un Thyssen mai vist', al CaixaForum Barcelona.

CaixaForum Barcelona s'acomiada el pròxim diumenge de la gran exposició Un Thyssen mai vist, una selecció de 63 obres mestres de la pintura mai sortides fins ara de les sales del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid.

El museu madrileny fa 25 anys i per aquest motiu ho celebra amb aquesta exhibició amb peces del sigle XIII fins al XX d'artistes com El Greco, Fra Angelico, Marc Chagall, Hans Memling, Tiziano, Lucian Freud, Jan Brueghel, Camille Pissarro,Canaletto, Gustave Courbet, Picasso, Wassily Kandinski, Bruegel,Emil Nolde, Rubens, Rembrandt o Hopper.

Barcelona és la segona capital del fons pictòric Thyssen, doncs 64 de les seves obres estan dipositades al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Una de les novetats de l'exposició d'aquestes obres mestres a Barcelona respecte la seva disposició al museu madrileny és que en aquest últim estan col·locades per èpoques i països mentre que a CaixaForum s'ha trencat amb aquesta estructura per «permetre els diàlegs imprevistos entre obres antigues i modernes, flamenques, italianes o americanes amb un enfoc transversal a base de gèneres pictòrics», argumentava en la seva presentació al novembre el director artístic del Museu Thyssen a Madrid i comissari d'aquesta mostra, Guillermo Solana.

D'aquesta manera, comparteixen paret a CaixForum «un Rembrant i un Beckmann o un Bruegel i un Nolde», explicava el comissari. L'únic fil conductor d'aquesta ambiciosa mostra que tancarà les seves portes el pròxim diumenge i que no es veurà en cap ciutat més, doncs no té caràcter itinerant, és l'ordenació de la visita per gèneres pictòrics presents: retrats, pintura religiosa, paisatge, natura morta i paisatge urbà. Per tal que la posada en escena a Barcelona tingués molt poc a veure amb l'habitual a les sales madrilenyes ha ajudat la fesomia de l'edifici que acull CaixaForum, d'arquitectura industrial modernista, amb sostres alts i sales espaioses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento