Comunitat Valenciana

Ribó diu que tenien "sospites" de fundacions i ja ho van comunicar a Fiscalia quan estaven en l'oposició

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha referit este dimecres a l'actuació de la UCO de la Guàrdia Civil que s'ha personat en les seus de la Fundació València Turisme i la Fundació Inndea en un rastreig del presumpte blanqueig municipal del PP en el consistori en l'etapa de l'exalcaldessa Rita Barberá, i ha manifestat que ja tenien "sospites" sobre algunes d'estes entitats quan estaven en l'oposició, i de fet, Compromís així ho va comunicar aleshores a Fiscalia.
Joan Ribó
Joan Ribó
EUROPA PRESS
Joan Ribó

"Ja sospitàvem alguna cosa d'estes", ha dit, per la qual cosa "havíem estat citant en Fiscalia estes empreses en qüestió". Així ho ha manifestat durant la seua visita a les obres del carril bici acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en ser preguntat per l'actuació d'agents de la UCO en estes entitats, -en el marc de la peça declarada secreta en l'operació Taula, derivada del cas Imelsa-, amb la finalitat de recopilar documents que sobre contractes que presumptament van poder servir per a finançar la campanya electoral del Barberá en 2007.

"Jo alguna cosa sabia i sabem", ha apuntat el primer edil, i ha recordat que quan estava en l'oposició, "ja vam dir en aquell moment a la Fiscalia que la investigara. Nosaltres ja ens imaginàvem alguna cosa d'estes", ha insistit.

Així, ha demanat a la Justícia "que arribe fins a les últimes conseqüències perquè, si era veritat que hi ha hagut finançament il·legal en les passades campanyes electorals, algú estaria jugant amb les cartes marcades i açò en una democràcia és absolutament intolerable", ha sentenciat. "Que la justícia faça el seu treball i que la faça ben i per descomptat nosaltres col·laborarem amb la justícia", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento