Comunitat Valenciana

Les obres de l'anell ciclista de València superen ja el 50% de nivell d'execució

  • L'Ajuntament de València anirà posant en funcionament nous trams conforme vaja acabant-los i instal·lant la senyalització i semàfors.
  • La infraestructura, que envoltarà el centre històric a través de la ronda interior, estarà finalitzada abans de Falles, segons el previst.
  • Els treballs es concentren actualment en el carrer Xàtiva i en el tram del riu, i el carrer Colón serà l'última en la qual s'actuarà.
  • Ribó demana comprensió mentre duren les obres i advoca per "repartir l'espai" entre vehicles privats, vianants, ciclistes i transport públic.
Estado de los trabajos de construcción del anillo ciclista, este miércoles en la céntrica calle Xàtiva de Valencia.
Estado de los trabajos de construcción del anillo ciclista, este miércoles en la céntrica calle Xàtiva de Valencia.
20MINUTOS.ES
Estado de los trabajos de construcción del anillo ciclista, este miércoles en la céntrica calle Xàtiva de Valencia.

El nivell d'execució de les obres de construcció de l'anell ciclista de València, que envoltarà el centre històric a través de la ronda interior, ha superat ja el 50%. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde de València, Joan Ribó, en una visita als treballs a l'altura de la Glorieta, entre la plaça de Tetuán i el Parterre, al costat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Ribó ha enumerat els que, al seu judici, són els tres grans objectius de la infraestructura: "El primer objectiu és articular i cohesionar tots els carrils-bici que arriben al centre de la ciutat. Amb l'anell ciclista estem ampliant de forma significativa les voreres, la qual cosa permetrà que les persones puguen caminar tranquil·lament i passejar pel centre de la ciutat. El tercer element és l'articulació de les parades de l'EMT i que es convertiran en bescanviadors de línies", ha manifestat. 

Els plans de la Regidoria de Mobilitat Sostenible passen per anar obrint gradualment trams de l'anell ciclista en la mesura en què es vagen finalitzant les obres. No obstant açò, segons precisen fonts d'aquest departament, abans s'ha d'instal·lar la senyalització i els semàfors, un procés que en ocasions comporta certa complexitat per la reordenació del tràfic en alguns punts.

En l'actualitat hi ha obert un poc menys del 25% del que serà tota la infraestructura, concretament el tram de Guillem de Castro entre Àngel Guimerà i el IVAM, i el que uneix el Pont del Real amb la plaça de Tetuán. 

Els trams més complexos quant a les obres i a la seua posada en marxa són els de les Torres de Serrans i, també en la marginal del riu, a l'altura dels túnels. L'últim a posar-se en servei, tal com avancen els treballs, serà probablement el del carrer Colón, encara que des de Mobilitat insisteixen que serà abans de Falles.

En la seua compareixença, l'alcalde de València també s'ha referit a les molèsties que les obres estan ocasionant, sobretot als conductors en forma d'embossos en hores punta. "Quan es fan obres es redueix la calçada perquè una cosa és el carril que ocupa el carril-bici i una altra els que ocupen les obres, que són dues com a mínim".

Segons ha afirmat, "les obres s'estan fent a molta velocitat, però per desgràcia com diu la dita no es pot fer una truita sense trencar ous. Per tant és inevitable que hi haja alguna molèstia quan es fan obres". Ribó ha insistit que la previsió del Consistori es manté i que l'anell ciclista estarà finalitzat abans de Falles.

El màxim dirigent municipal també ha defensat la seua idea de "repartir l'espai" dels carrers. "L'espai urbà és per a totes les formes de mobilitat, l’hem de repartir, i en aquests moments és molt important que entenguem que en alguns carrers en els quals arriba a haver-hi set carrils és bo per a la ciutat que es repartisquen: que els vianants tinguen espai per a caminar, que els ciclistes tinguen seguretat en la seua via i no hagen d'anar per la vorera i molestar, i que el transport públic tinga el seu on intercanviar-se de forma ràpida", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento