Comunitat Valenciana

La Universitat Popular de València llança 20 propostes de cursos i tallers

  • La iniciativa s’emmarca dins del programa “Coordenades. Aules Obertes”.
  • Suposen una oferta de 74 grups en els quals podran participar 1.730 persones.
  • "Hem d'oferir diferents possibilitats perquè la ciutadania trobe el seu espai en la UP”, explica la regidora d'Igualtat, Isabel Lozano.
Mesas, pupitres de aula de colegio
Mesas, pupitres de aula de colegio
ISTOCK
Mesas, pupitres de aula de colegio

La Universitat Popular de València llança 20 propostes de cursos, tallers i conferències en el programa “Coordenades. Aules obertes”, que arranquen este mes de gener i es desenvoluparan fins al final del curs 2016/17 en els diferents centres UP de la ciutat. Les propostes comprenen, entre altres, les àrees temàtiques d'igualtat, benestar, salut, desenvolupament personal, ciutadania conscient, arts, idiomes i memòria, i suposen una oferta de 74 grups en què podran participar 1.730 persones.

La regidora d'Igualtat, Isabel Lozano, de la qual depén la Universitat Popular, ha assenyalat que “Coordenades” ve a complementar l'oferta habitual d'activitats de la UP ja que permet abordar temàtiques d'actualitat conforme avança el curs i respondre a noves demandes i necessitats. La regidora destaca que “amb cada nova edició s'amplia de manera considerable la possibilitat de participar en el projecte de la Universitat Popular i es consolida la seua voluntat d'arribar cada any a més persones i seguir arrelant-se en els barris amb propostes molt diverses i intergeneracionals”.

“Les necessitats de formació i desenvolupament personal i la disponibilitat de temps no són estàtiques i hem d'oferir diferents possibilitats perquè la ciutadania trobe el seu espai en la UP”, ha explicat Lozano. També ha afirmat que “la Universitat Popular és un projecte que té com a objectiu facilitar la participació ciutadana a través del foment del pensament crític, el desenvolupament personal, la dinamització sociocultural, la inclusió social i la igualtat”.

En total, esta nova edició de “Coordenades” oferirà dotze tallers, cinc cursos i una conferència. Esta última s'impartirà en 21 dels 28 centres amb què compta la Universitat Popular en la ciutat de València.

Participar en les activitats d'esta programació no requerix estar matriculat/ada en l'habitual cicle llarg que s'oferta al setembre i la duració dels quals és de tot el curs escolar. L'únic requisit és ser major de 18 anys i residir a València. No obstant això, tots els cursos, tallers i la conferència requerixen d’inscripció prèvia per al control de l'aforament. Conforme a l'ordenança de preus públics de la UP, les propostes que no superen les quatre sessions són gratuïtes, i el preu de les que superen este nombre de sessions varia segons la duració de cada una. Les activitats van des de les 5 fins a les 33 sessions.

Programa

Els tallers ofertats són Coresponsabilitat és Cosa de Dos, Taller Vivencial de Resiliència, Sensibilització contra la Intolerància i la Violència (impartit per Movimiento contra la Intolerancia), Recursos per a l'Ocupació, Recordant el Barri, Eficiència Energètica i Mesures d'Estalvi en l’Habitatge, Dormir Millor és Salut, Igualtat i Equitat de Gènere, Alfabetització Emocional, Ciutadania i Participació, Memòria Històrica amb Versos, Iniciació a l'Escultura, Joieria sobre Metall i Artesania sobre Paper.

Quant als cursos, aquesta temporada es plantejen Història del Cine, Consum Conscient i Estil de Vida Saludable, Alimentació Saludable, Autoaprenentatge de l'Anglés amb l'Ús de Noves Tecnologies i English for Travellers.

Per últim, la conferència porta per títol “Prevenció de la diabetis tipus 2 a través de la participació social”, i serà impartida per l'Associació Valenciana de Diabetis. Es pot consultar tota la informació de cursos i tallers en la pàgina web www.universitatpopular.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento