Comunitat Valenciana

Fiscalia demana internar a una dona acusada de matar sa mare i la seua neboda de 50 punyalades

  • Està acusada d'un delicte d'assassinat contra víctima menor de 16 anys i un altre d'homicidi, amb els agreujants d'abús de superioritat i parentesc.
  • El ministeri públic reclama l'internament permanent revisable en un centre psiquiàtric durant un màxim de 25 anys per alteració psíquica.
  • Els forenses han conclòs que al juí es trobava sense capacitat per a apreciar el que va fer ni per a plantejar estratègies legals de defensa.
Acusada (dcha) junto a la intérprete en el juicio
Acusada (dcha) junto a la intérprete en el juicio
EUROPA PRESS
Acusada (dcha) junto a la intérprete en el juicio

La Fiscalia sol·licita internament psiquiàtric per a la dona de nacionalitat xinesa acusada de matar a ganivetades la seua mare i la seua neboda de 10 anys a final d'agost de 2015 en el domicili familiar situat al carrer Tomás de Villarroya de València. En total els va assestar fins a 48 punyalades.

L'acusada s'ha assegut este dimarts a la banqueta per a ser jutjada per un jurat popular acusada d'un delicte d'assassinat contra víctima menor de 16 anys i un altre d'homicidi, amb els agreujants d'abús de superioritat i parentesc. Per estos delictes el ministeri públic reclama l'internament permanent revisable en un centre psiquiàtric durant un màxim de 25 anys. Aprecia l'eximent completa per alteració psíquica.

Abans d'arrancar la vista, Fiscalia ha sol·licitat que els forenses examinaren l'acusada, qui està diagnosticada d'esquizofrènia, per a determinar si estava en condicions de declarar i d'entendre tot el que anava a ocórrer.

Estos forenses han conclòs que la dona, de 33 anys, es trobava "en fase activa simptomàtica de la malaltia" sense capacitat per a apreciar el que va fer ni per a plantejar estratègies legals de defensa. Alhora, han determinat que la dona no estava preparada per a apreciar els diferents rols dels participants en el juí, per a debatre les manifestacions dels testimonis, per a veure si alguna cosa li podia afavorir o no, o per a conèixer les conseqüències dels seus actes.

Davant d'este informe, tant el ministeri públic com la defensa han renunciat que l'acusada declarara en el juí i el fiscal ha insistit davant del jurat que l'acusada és una persona "agressiva, perillosa i homicida" malgrat la seua malaltia i, per tant, ha d'assumir el que va fer amb l'internament en un psiquiàtric. Ara serà el jurat el que determine si la dona és culpable o no dels fets, i seguidament el tribunal imposarà la pena que estime oportuna.

Els fets es remunten al 28 d'agost de 2015, quan l'acusada va assestar un total de 28 punyalades a la seua mare amb un ganivet de grans dimensions i altres 20 a la seua neboda de 10 anys "de manera absurda, sense sentit", ha recordat el fiscal durant la vista, per a agregar que la jove no s'havia pres la medicació la nit anterior dels assassinats.

La mare es va resistir a l'agressió "però no li va servir de res". I tampoc a la xiqueta, ha explicat el ministeri públic. El mateix dia del succés es va poder detindre l'agressora a Castelló "sens cap dubte que era l'autora dels fets", ha indicat. Prèviament es va rentar i va canviar de roba i es va desfer de les peces tacades de sang en un contenidor pròxim al domicili.

A la jove se li va diagnosticar l'esquizofrènia l'any 2005, va ser ingressada en diferents ocasions i portava prescrita una medicació diària. Tot i això, la nit abans de l'agressió no se la va prendre i "va tindre una reacció descontrolada, descompensada i hauria comés els fets sense saber el que feia", ha insistit el fiscal.

La defensa de la jove ha coincidit amb estos arguments i ha subratllat que la seua representada no va ser conscient del que feia "en cap moment", ja que no té "capacitat per a entendre-ho".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento