Comunitat Valenciana

El 'Projecte Blackstar' portarà al directe l'últim disc de David Bowie en Sala Russafa

  • La iniciativa s'arrisca a interpretar l'àlbum al complet en un concert únic, que acollirà este divendres a les 22.30 hores la Sala Russafa.
  • "Endinsar-se en estes composicions, que mostraven una nova faceta de Bowie, ha resultat molt més complicat i apassionant", diu Remi Carreres.
  • Per al promotor, "és fruit de la passió per l'exploració, el joc i el risc, una cosa que ell imprimia a tots els seus treballs i que va marcar la seua trajectòria".
Proyecto Blackstar
Proyecto Blackstar
SALA RUSSAFA
Proyecto Blackstar

El 'Projecte Blackstar' portarà al directe l'últim disc de David Bowie de la mà de destacats músics de l'escena independent, divendres que ve en Sala Russafa de València, segons ha informat el centre en un comunicat.

L'últim disc de David Bowie, 'Blackstar', es va editar tan sols dos dies abans que l'artista morira, per la qual cosa mai va poder portar-se al directe. Ara, una iniciativa liderada pel veterà Remi Carreres s'arrisca a interpretar l'àlbum al complet en un concert únic, que acollirà este divendres a les 22.30 hores la Sala Russafa.

"La idea va sorgir arran d'un homenatge que es va fer al poc de morir Bowie. Samuel Reina, Pablo Andreas Pérez i jo vam interpretar la cançó Lazarus, que acabava d'eixir com a single del seu últim disc. I d'esta experiència se'ns ha passat la idea d'atrevir-nos a treballar tot l'àlbum", ha manifestat Carreres.

El baixista i compositor ha indicat que el fàcil haguera estat fer un "concert-karaoke, amb els grans èxits que tot el món coneix". Però ha assenyalat que "endinsar-se en estes composicions, que mostraven una nova faceta de Bowie, ha resultat molt més complicat i apassionant, els va fer créixer com a músics".

"No vam voler copiar el que havien fet els intèrprets d'avant-jazz que acompanyaven a Bowie a l'estudi, sinó portar les composicions al nostre terreny", ha explicat l'artista. Un costós procés d'investigació i creació que va durar set mesos i en què, a la veu i guitarra de Reina, el saxo de Pérez i el baix de Carreres, es va sumar la percussió i bateria de Dani Cardona.

"Hem anat explorant les cançons fins a descobrir la seua essència, despullar-les i comprenent-les, perquè no eren composicions senzilles. A partir d'ací, les hem anat vestint una altra vegada, però amb el nostre estil, amb els nostres arranjaments", comenta Carreres. Traient algunes capes de so, adaptant certs ritmes, però mantenint els matisos que transmeten la intenció de l'autor, ha sorgit este Projecte Blackstar que Carreres s'aventura a pensar que haguera agradat a Bowie, "sobretot perquè és fruit de la passió per l'exploració, el joc i el risc, una cosa que ell imprimia a tots els seus treballs i que va marcar la seua trajectòria".

El repertori es completa amb una introducció instrumental rescatada del disc del Duc Blanco, Low i amb una cançó inèdita feta per a la banda sonora del musical Lazarus, que ha aparegut fa poc.

Projeccions al ritme de les cançons

Per a la posada en escena d'esta peculiar proposta, l'artista gràfic Epi Neuraska ha creat unes projeccions que es desenvolupen, creixen i entreteixeixen al ritme de les cançons, influïdes per la intensitat de la interpretació en directe.

Seguint l'esperit de l'última portada de Bowie, que ha sigut l'única en la seua discografia que no portava una fotografia de l'artista sinó que estava presidida per una estrella negra, els músics es dilueixen a l'escenari per a donar protagonisme a un univers viu, que referència a l'esperit del disc.

"Per a nosaltres, Blackstar és una obra mestra, un dels 5 millors discs de Bowie, i volíem que tinguera el protagonisme complet. Pretenem que siguen més importants les cançons que la gran figura del seu autor i, per descomptat, que la nostra humil reinterpretació", ha comentat Carreres, qui no sap si esta serà l'única oportunitat de presentar este projecte.

De la mateixa manera, ha destacat que "ha calgut molt treball per a posar en peu este homenatge, però només té sentit si s'interpreta en viu i amb unes bones condicions d'acústica i projecció, un context que permeta realment al públic ficar-se realment a l'ambient del disc i gaudir del comiat de Bowie".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento