Comunitat Valenciana

La UV comença el tràmit per a la creació de l'Institut Interuniversitari López Piñero

  • El Consell de Govern de la Universitat de València ha iniciat este dilluns el tràmit per a la creació de l'Institut Interuniversitari López Piñero, un centre que compartirà amb les universitats d'Alacant, Miguel Hernández i Jaume I, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

L'institut naix amb molts dels investigadors i línies de treball de l'anterior ens, que s'ha hagut de "reorientar" després de la sortida del CSIC. La vicerectora d'Investigació i Política Científica, Pilar Campins, ha destacat la importància científica de l'institut, que ha obtingut la millor qualificació per part de l'organisme d'avaluació.

El Consell de Govern va decidir en 2014 impulsar la creació de l'institut, dissenyat a partir d'un "capital humà, intel·lectual, bibliogràfic i material atresorat pel conjunt de departaments i grups d'investigació que ho conformen i, en particular, a partir del procedent de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (IHMC), centre mixt de la UV i el CSIC entre 1985 i 2014, que ha sigut el referent i element articulador i que ha funcionat de manera continuada durant les últimes tres dècades, fins a la retirada del CSIC".

El futur institut tindrà la seua seu principal al Palau Cerveró, un edifici històric a la ciutat de València, rehabilitat per la Universitat amb fons europeus. El Palau de Cerveró és seu de la Biblioteca Vicente Peset, integrada en la Biblioteca de Ciències de la Salut de la Universitat de València com fons bibliogràfic, hemerogràfic i documental especialitzat en història de la medicina i de la ciència.

PERMÍS DE PATERNITAT

D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat l'ampliació del permís de paternitat a la Universitat per naixement de fill o filla, adopció o acolliment fins a la sis setmanes, segons ha explicat la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre. Alhora, en cas de part múltiple s'amplia una setmana més.

En el seu informe, el rector ha expressat el condol institucional per la defunció de José Luis Valdés Navarro, qui va ser degà de la Facultat de Matemàtiques durant els anys de 1997 a 2002; el professor Vicente Llombart de la Facultat d'Economia, de la qual també va ser degà; Dauro Balaguer, medalla de la Universitat en 2001, pintor i polític, membre del Grup Parpalló; i Manuel Cobo, penalista, qui va ser rector de la Universitat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento