Comunitat Valenciana

Compromís sobre el presumpte pagament de defenses de Gürtel: "Ni línies roges ni altres mentides, PP protegix corruptes"

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Fran Ferri
Fran Ferri
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Fran Ferri

El síndic de Compromís Fran Ferri s'ha referit al presumpte pagament del PP de defenses de Gürtel amb diners públics i ha sentenciat: "Ni línies roges ni altres mentides, el PP protegix els seus corruptes".

Ferri s'ha pronunciat en estos termes en un comunicat en relació amb el presumpte pagament amb diners públics, per part del grup parlamentari del PP, de les minutes dels advocats de la defensa d'alguns dels seus membres suposadament implicats en la trama Gürtel.

Segons ha explicat el síndic, "això va passar mentre Alberto Fabra era president del PP, i és indignant que mentre el PP valencià deia que marcava línies roges contra la corrupció, el que realment estava fent era firmar xecs per a pagar els advocats dels seus imputats pels casos de corrupció. I ho feia amb els diners de tots els valencians", ha lamentat.

Per este motiu, des de Compromís han exigit a l'actual síndica popular, Isabel Bonig, i al partit que tornen estos diners: "És una autèntica vergonya que a sobre d'haver estat saquejats per totes les trames de corrupció de càrrecs del PP, ara ens assabentem que hem pagat amb diners de tots els seus advocats amb minutes de fins a 40.000 euros".

Per a Ferri, "es corrobora una vegada més el 'modus operandi' del PP. Una organització que es beneficiava i emparava la corrupció que hem patit els ciutadans quan governava i que ara no dista molt d'esta actitud quan comprovem com Bonig protegix un investigat pel cas Púnica, el diputat Víctor Soler, dins del seu grup parlamentari. L'habitual doble discurs del PP sobre la corrupció".

Per la seua banda, el senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha demanat la dimissió "imminent" del senador territorial del PP designat per les Corts Valencianes, Alberto Fabra, per este assumpte.

Per a Mulet, "parlem d'una possible malversació de fons públics en minutes d'advocats per a la defensa de persones que no van actuar correctament, pervertint presumptament les normes electorals i la contractació administrativa de la qual es beneficiava tota l'estructura del PP, el que ens sembla una corrupció d'ordre superior", pel que ha demanat a Fabra "un poc de memòria, ja que una persona que firma pagaments en minutes d'advocats per 40.000 euros alguna cosa ha de recordar. No ens val que digui que no recorda res".

Per a Compromís al Senat, les subvencions als grups no són per a pagar defenses de presumptes implicats, ni els diners públics per estar presents en la instrucció que dirigia el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) amb persones afectades com Ricardo Costa, Yolanda García o David Serra, "rèmores del passat més fosc del PP valencià per un presumpte finançament irregular del PP", ha dit.

Segons el parer de Mulet, "Fabra ja hauria d'haver après la lliçó i la línia roja d'ètica que ell mateix va traçar", pel que considera "incompatible" que "desviara fons públics per a protegir als quals deia que devien apartar-se de la vida pública i el seu càrrec de representant dels valencians".

Per a Compromís al Senat, la forma d'actuar de Fabra seguix sent "tan fosca" com ho ha estat la dels seus predecessors al capdavant de la presidència, "ja que ell mateix va autoritzar la compra d'ampolles de whisky, conyac, ginebra, nyores i viandes d'embotit ibèric, a més de tindre un cuiner particular en nòmina".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento