Comunitat Valenciana

EUPV veu "un cop" la sentència de l'ERO de RTVV i anima als sindicats a recórrer al TS

  • El coordinador d'EUPV, David Rodríguez, ha mostrat l'"estupefacció" de la formació davant de la sentència de l'Audiència Nacional que ha declarat legal l'ERO en RTVV i considera que és "un cop molt gran" davant del que anima als sindicats a recórrer.

"Considerem que es tracta d'un cop molt gran que, a més, ens fa reflexionar sobre la gran desprotecció que els treballadors tenen en el nostre Estat a l'hora de defensar els seus llocs de feina", ha assegurat Rodríguez, qui ha instat a les organitzacions que "presenten els recursos d'apel·lació necessaris davant del Tribunal Suprem".

Esta sentència, ha dit, se suma a moltes altres que van en contra dels drets dels treballadors, "fet que demostra que cal en este país que es realitzin modificacions importants en la legislació laboral per blindar d'una forma clara els drets dels treballadors i treballadores".

"Continuem pensant que es tracta d'una reivindicació justa la que defensa el comitè d'empresa i els diversos sindicats que componen la plantilla de l'extinta RTVV. Ens sembla absolutament increïble i molt decebedor que esta sentència no només estiga legalitzant un ERO, sinó que, a més, haja donat el seu vistiplau al tancament d'un servici públic essencial com és RTVV", ha afegit el dirigent.

Així, ha afegit: "Confiem i esperem que la resolució puga ser revertida perquè ens sembla una barbaritat jurídica i una agressió laboral greu".

RESPONSABILITAT DEL BOTÀNIC

El coordinador d'EUPV ha acusat els firmants de l'Acord del Botànic de "ser responsables, en part, d'esta sentència després d'haver repetit els mateixos arguments que va utilitzar el PP en 2013 per a tancar RTVV". "El govern actual és responsable no només d'haver continuat endavant amb esta línia de discontinuïtat entre l'extinta RTVV i la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, sinó que, a més, li ha donat l'esquena als treballadors", ha afirmat.

A més, ha posat èmfasi que ni PSPV, ni Compromís ni Podem "han estat a l'altura de les circumstàncies, sinó que s'han posat del costat d'aquells que van deixar al País Valencià sense un mitjà de comunicació propi en la nostra llengua i van acabar amb el present i el futur laboral de molta gent".

"De quina manera seguirà defensant el govern actual que el seu baluard és defensar a les persones?", s'ha preguntat Rodríguez, qui ha exigit al Consell que siga "coherent" i procedisca "al rescat dels treballadors de RTVV".

Alhora, el coordinador d'EUPV s'ha referit a la reacció de l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra i de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que ha qualificat de "lamentable" perquè considera que "el fet que estiguen celebrant esta decisió demostra on es troben ubicats els populars, és a dir, sempre en contra dels drets que garantixen el benestar dels treballadors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento