Comunitat Valenciana

Ribó expressa la seua confiança en Grezzi i rebutja retirar-li les competències de mobilitat com demanava el PP

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat este dijous la seua "confiança" en el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i ha rebutjat retirar-li les seues competències al capdavant d'esta delegació, com demanava el PP a través d'una moció. En este sentit, ha defensat la gestió de l'edil i les mesures adoptades per a aconseguir la "pacificació del trànsit" a la ciutat i reduir el nombre d'accidents mortals i greus.
El concejal Giuseppe Grezzi en un momento de la grabación
El concejal Giuseppe Grezzi en un momento de la grabación
FACEBOOK
El concejal Giuseppe Grezzi en un momento de la grabación

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera al ple ordinari de gener celebrat esta jornada a l'Ajuntament, durant el debat de la iniciativa presentada per l'edil del grup municipal del PP Alberto Mendoza reclamant el "cessament de funcions del regidor de Mobilitat Sostenible". Esta moció ha decaigut amb el vot en contra de l'Executiu local tot i que PP i Ciutadans (C's) l'han amb més suport.

El primer edil, que s'ha alegrat que els populars no hagen demanat la dimissió de Grezzi, ha assegurat que "clarament" deia "no" a la moció que plantejava retirar-los les seues funcions. "Dic clarament que serà que no", ha afirmat, i alhora ha insistit en la seua "confiança" cap a Grezzi, "de la mateixa manera que amb la resta de regidors del govern" local que presideix.

El responsable municipal ha assegurat que esta "confiança" es manté "en les mateixes condicions" que quan va portar a terme la cessió de competències en els edils del seu equip després d'accedir a l'Alcaldia. Després d'això, ha defensat les polítiques aplicades per Grezzi i la resta del seu equip a favor de "la pacificació del trànsit" i ha afirmat que els accidents mortals han baixat els últims anys un 33%.

De la mateixa manera, s'ha referit als sinistres greus i ha precisat que han passat dels 133 de 2015 als 63 de 2016, unes xifres que representen "una disminució de més del 50%" gràcies a decisions com la regulació de semàfors i la reducció de velocitat en determinades zones.

D'altra banda, al parlar de la gestió de Grezzi s'ha referit també a l'Empresa Municipal de Transports, de la qual el regidor és president, i ha ressaltat la contractació de 117 conductors, haver tingut segons l'INE un creixement del 6,15% en el nombre de passatgers i la compra de nous autobusos. "Ho lamente serà que no", ha dit un altre cop Ribó al PP, i alhora ha recordat que "fa un any" que huit dels regidors d'esta formació estan investigats pel cas Taula.

"GESTIÓ NEFASTA"

Durant la presentació de la moció per a demanar el cessament de funcions de Grezzi, Alberto Mendoza ha manifestat que la gestió d'este edil és "nefasta" i ha explicat que no demanava que entregue l'acta de regidor sinó que l'alcalde el canvie de delegació perquè "gestionar la mobilitat de la ciutat de la manera que ho fa no ajuda".

"No s'està escoltant als valencians i a molts gestors que demanen que la coses es consensuen. El nombre d'accidents sembla que es vol maquillar si no ix el titular que agrada. Es no té model de ciutat", ha criticat Mendoza, que ha rebutjat "la mentida contínua", la "covardia de no donar la cara quan un s'equivoca" i "la incapacitat de treballar transversalment amb la resta de delegacions" de Giuseppe Grezzi i li ha demanat explicacions per no posar en marxa iniciatives com l'Agència Municipal de la Bicicleta.

"UN LLOP SOLITARI DE LA MOBILITAT"

Per la seua banda, el regidor de C's Narcís Estellés ha censurat que en abonar la gestió de Grezzi, el govern local avale "l'indefensable". "Grezzi és un llop solitari de la mobilitat. No planifica i no atén les necessitats i demandes dels afectats", ha plantejat.

En esta línia, ha acusat l'edil de no donar temps a la ciutadania per a conèixer els plans que implanta abans de fer-ho. "Val la pena fer cinc coses ben fetes i no 35 malament o sense acabar", li ha reprotxat abans de rebutjar les "actuacions soltes" i "la falta de visió de conjunt" de la ciutat del titular de Mobilitat Sostenible.

"Li falta empatia amb els valencians. Això li porta a criminalitzar als conductors de cotxes i motos", ha afegit Estellés, que ha criticat a més de "la política d'imposició" que l'EMT estiga "malament pressupostada i mal gestionada, amb tarifes més altes i línies malament planificades" i ha trobat a faltar també l'Agència de la Bicicleta. "Vostè trepitja línies roges i és fruita madura", ha dit a Grezzi.

"VIA D'AIGUA EN LA NAU"

Alberto Mendoza ha considerat que el titular de Mobilitat Sostenible és "una via d'aigua" en el govern de la Nau que presidix Joan Ribó i que el ple d'este dijous és "un exemple que alguna cosa ni funciona". Sobre esta qüestió, ha recordat que a la sessió es debatia una altra moció sobre els accidents a l'avinguda Baró de Càrcer i una interpel·lació sobre la política de Grezzi -este últim punt s'ha retirat al final de debat i ha passat a ser una pregunta per escrit-.

La moció sobre l'avinguda Baró de Càrcer i els accidents registrats en esta via després de la seua remodelació ha sigut rebutjada per l'equip de Ribó i presentada per Ciutadans, que demanava la creació d'una comissió tècnica i no permanent per a analitzar i aclarir els sinistres ocorreguts i "la seua possible relació amb les modificacions realitzades per la Regidoria de Mobilitat Sostenible des de l'aplicació del doble sentit" en l'esmentat carrer.

Alhora, es demanava saber si este canvi es va fer atenent "els informes tècnics pertinents i suficients". Narcís Estellés ha considerat que les mesures adoptes per a millorar la situació "arriben tard i no s'acoblen a l'informe de Policia Local" i ha acusat Grezzi de ser "un mal gestor i irresponsable".

"DONAR LLUM I TRANSPARÈNCIA"

Alhora, ha trobat a faltar en estes modificacions una "taula transversal" amb EMT i Policia Local i treballar "de manera consensuada i planificada". L'edil de C's ha dit que la seua iniciativa buscava "donar llum i transparència a la presa de decisions" sobre Baró de Càrcer. Mendoza, del PP, ha demanat "revertir la situació" en esta avinguda, ha atribuït els canvis "a l'interès únic que el trànsit no entre l'entorn de la Llotja" i ha apuntat que l'"ego" de Grezzi marca "els criteris de la mobilitat" a la ciutat.

En resposta, Giuseppe Grezzi ha acusat l'oposició de tindre "poques idees i confuses" i de buscar la polèmica amb la seua gestió. Ha dit que el PP no va fer res per la seguretat viària quan va governar i ha insistit en la reducció d'accidents amb l'actual executiu. L'edil ha afegit que la comissió que li demanen ja funciona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento