Més de 1.100 agents dels Mossos d’Esquadra començaran a donar servei el proper 1 de novembre a les comarques del Garraf, el Baix i l’Alt Penedès i bona part del Baix Llobregat.

Aquest és el tercer gran desplegament en els últims anys, però encara restarà una darrera fase en què el cos policial de la Generalitat arribarà a totes les comarques de Catalunya

Es desplegaran a 73 municipis un total de 1.123 agents
El desplegament de 1.123 efectius dels Mossos a
73 municipis d’aquestes quatre comarques, anirà de la mà de la inaguració de nou comissaries noves (St. Vicenç dels Horts, Martorell, St. Boi, Castelldefels, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Vilafranca del Penedès i St. Sadurní.

Estan en construcció encara les de Gavà, St. Feliu de Llobregat i El Vendrell, que el dia 1 estrenaran dependències provisionals.

Així, s’arribarà a completar el desplegament de la Regió Policial Metropolitana Sud, cosa que permetrà donar servei a prop de 850.000 habitants que viuen a la zona (uns 1.500 Km2).

Costa 67,8 milions

La nova expansió dels Mossos ha suposat un cost de 67,8 milions d’euros, 50,9 milions dels quals corresponen a les infraestructures de les comissaries i 11,5 milions als 251 vehicles nous.

La resta, s’ha destinat a informàtica i comunicacions, mobiliari, vestuari, armament i munició.

Després del desplegament, el primer de novembre d’enguany, els Mossos ja cobriran el 81,35% del territori català i el 91% de la població.

Fins al 2008, l’expansió continuarà cap a la Regió Policial del Camp de Tarragona.

Concentració per l’edat de jubilació

Els Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza i la Policia Foral de Navarra reclamaran avui l’anticipació de l’edat de jubilació.

Sota el lema Policia vella - Ciutadans insegurs, delegats dels sindicats professionals dels cossos policials, ErNE, SPC i SPF, es concentraran a Madrid.

L’avançament de l’edat de jubilació suposaria ajustar els requisits d’edat i cotització de Mossos, Ertzaintza i Policia Foral navarresa als previstos per als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. A la concentració s’escenificarà el futur de les policies autonòmiques.