Presó per un policia que va robar 40 vegades per reivindicar més agents

Nou anys i nou mesos de condemna pactada. Jesús Palomo, un expolicia local de Cassà de la Selva, fa 13 anys va arribar a cometre 40 robatoris a xalets, empreses i, fins i tot, a ajuntaments per conscienciar els consistoris de la necessitat de potenciar les policies locals.Amb aquesta curiosa reivindicació, el policia pretenia provocar alarma social i, juntament amb dos còmplices,  dedicar-se als robatoris per crear inseguretat.

El judici contra Palomo, acusat de delictes de robatori amb força, associació il·lícita, danys, falsificació de documents oficials, desordres públics, tinença d’armes prohibides i dipòsit d’explosius, estava previst ahir a l’Audiència, abans del pacte entre fiscal i defensa.

Davant el fiscal, l’acusat va reconèixer els càrrecs, pel que aquest, que inicialment li demanava 37 anys de presó, ha rebaixat la pena fins a 9 anys i 9 mesos, tenint en compte que han passat 13 anys des dels fets.

L’Ajuntament, satisfet

Els dos còmplices, Manuel C. i Manuel A. també van pactar vuit anys i mig de pena de presó. L’Ajuntament de Cassà s’ha donat per satisfet, tal com va deixar palès com acusació particular. La banda va ser desarticulada l’estiu del 1998 després d’actuar a tres comarques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento