Comunitat Valenciana

Podem confia que la CVMC "veurà la llum molt prompte" i creu que tindrà "molts treballadors de RTVV

  • El portaveu de Podem en les Corts Valencianes, Antonio Montiel, ha dit este dijous que confia que la nova RTVV -que passarà a anomenar-se Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC)- "veurà

la llum molt prompte", i creu que "podrà recuperar i donar eixida professional a molts treballadors" de l'antiga radiotelevisió.

Montiel s'ha expressat en estos termes en declaracions als periodistes als passadissos de les Corts, després que l'Audiència Nacional hi haja declarat justificat l'acomiadament col·lectiu de RTVV.

El síndic de Podem ha posat èmfasi que "amb independència de la fallada judicial, els treballadors de RTVV no són els culpables". Alhora, ha dit que la sentència "reconeix el fracàs d'un model, la gestió dolenta, els més de 1.200 milions d'endeutament, la pèrdua d'audiència i reconeix en definitiva el fracàs dels gestors de la RTVV, que era el PP".

Tot i això, ha indicat que la sentència també assenyala que ERO és "ajustat a dret" i s'ha preguntat "qui van construir este dret". "La reforma laboral del 2010 del Partit Socialista i la reforma laboral de 2012 del Partit Popular?", ha plantejat, i ha denunciat que "van crear la possibilitat que es poguera fer ERO al sector públic i van facilitar que es poguera desmantellar el sistema públic".

"DECISIÓ FRUIT DE LA HISTÈRIA"

També ha criticat que és "trist" que la sentència "no jutge el que va ser una decisió política absurda, brutal, fruit de la histèria i del menyspreu del PP cap a un servici públic i els seus treballadors".

"El PP va ser incapaç de gestionar la situació després de la primera sentència del TSJCV que va anul·lar el primer ERO i, a partir d'ací, la seua incapacitat per a gestionar la situació li va portar a fer fallida el servici públic i a fer fallida també la línia de defensa dels treballadors", ha manifestat.

Tot i això, Montiel ha dit que "la infàmia no ha acabat ací" i ha criticat que la presidenta del PPCV i síndica, Isabel Bonig, haja dit després de conèixer la sentència de l'Audiència Nacional que "alguna cosa bé ha fet el PP".

"Què van fer bé, reaccionar amb un comportament absolutament histèric, irracional, políticament brutal com ha estat un ERO d'extinció que ha acabat no sol amb la feina d'aquells professionals, sinó amb un dret de tots els valencians a tenir un mig públic de radiotelevisió en la llengua publica, que a més complia una funció de vertebració del territori i era un motor econòmic del sector audiovisual?", s'ha preguntat.

Durant la seua intervenció, el dirigent de Podem ha dit que no celebra la sentència i que li "preocupa" que els jutges "es limiten a aplicar l'ordenament jurídic, tot i que a vegades siga injust".

"MODEL TOTALMENT DIFERENT"

Segons la seua opinió, "cal seguir arbitrant mecanismes per a posar en marxa un model totalment diferent", de manera que la nova radiotelevisió "no estiga en mans políticament de ningú, els seus directius no siguen designats a dit pel partit polític del Govern, no tinga capacitat d'endeutament, no pot encobrir negocis privats ni corrupteles", i que "estiga al servei de tots".

"En el que de Podem depenga, no tornarà a haver una radiotelevisió pública al servici de cap Govern", ha dit Montiel, qui ha dit que el seu partit va a "barallar-se" perquè siga "transparent i de servici públic".

Finalment ha subratllat que, després de la "infàmia" que va suposar el tancament, s'alegrarà "sempre d'haver estat defensant la ILP per a la recuperació de RTVV i que hui el PP estiga en l'oposició". "I espere que seguisca ací molt temps".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento