Comunitat Valenciana

La legalitat de l'ERO de RTVV, sol recurrible davant del TS, aplana al Consell el camí per a posar en marxa la CVMC

  • La sentència de l'Audiència Nacional que declara legal l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), una decisió únicament recurrible davant del Tribunal Suprem (TS), aplana al Govern valencià el camí per a posar en marxa, de moment sense traves legals, la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV

De la resolució de l'Audiència, que ha caigut com un gerro d'aigua freda als sindicats que reclamaven la nul·litat de l'ERO a l'ens públic extingit, s'extreuen tres conclusions fonamentals: l'ERO va ser legal; no hi va haver frau ni dol a la llei per la qual va acordar el tancament del servici públic; i no existix successió d'empreses entre RTVV i CVMC.

Esta sentència, fruit d'una demanda de Confederació General del Treball (CGT) a la qual es van adherir altres cinc sindicats més, és recurrible davant del Tribunal Suprem, possibilitat que l'organització demandant ja ha anunciat que esgotarà. "Cal continuar lluitant. Seguirem donant guerra", ha exclamat.

Malgrat això, el fet cert és que la resolució permet al Consell seguir amb el seu projecte de CVMC i posar-ho en marxa quan estime convenient ja que el tribunal no considera que entre RTVV i el nou ens existisca una successió d'empreses. S'arriba a esta conclusió després d'observar que entre les dues entitats no hi ha transmissió de mitjans personals i materials -això malgrat que es preveu que els exempleats podran incorporar-se voluntàriament a les borses de treball on es valorarà com a mèrit diferenciat haver treballat en l'antiga RTVV-.

El mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat després de conèixer la resolució de l'Audiència Nacional que ara poden entrar "en un espai de major seguretat jurídica". També ha manifestat la seua voluntat de continuar dialogant amb els extreballadors de RTVV.

Sobre la nova CVMC, amb pressupost propi, fa just una setmana que el Consell Rector de la CVMC va aprovar el barem per a l'elecció de la persona que va a proposar com a titular de la Direcció General de la societat.

Una vegada designat este director, requisit decisiu perquè el nou ens comence a funcionar, este proposarà al Consell Rector la relació de llocs de treball precisos perquè comence el funcionament real del servici.

També s'està negociant amb els liquidadors de RTVV el preu per la utilització de diverses plantes de l'edifici de Burjassot (València) en què estava instal·lat l'antic ens públic i que es compartix amb altres operadors públics i privats, tal com recull la sentència. Alhora, ara com ara és RTVV la titular de la xarxa de difusió fins que concloga la seua liquidació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento