Comunitat Valenciana

CGT seguirà "lluitant" contra l'ERO de RTVV i anuncia recurs al TS després de la sentència de l'Audiència Nacional

  • El sindicat CGT ha assegurat este dijous que seguirà "lluitant" contra l'acomiadament col·lectiu que es va aprovar en Radiotelevisió Valenciana (RTVV), i que ha sigut declarat justificat per l'Audiència Nacional, i ha anunciat que, després d'esta decisió, presentarà recurs al Suprem.
Extrabajadores de RTVV manifestándose delante del Palau de la Generalitat
Extrabajadores de RTVV manifestándose delante del Palau de la Generalitat
EUROPA PRESS
Extrabajadores de RTVV manifestándose delante del Palau de la Generalitat

"Cal continuar lluitant. Seguirem donant guerra. Ara, després d'estudiar sentència de 90 pàgines, recurs al Suprem", assenyala el sindicat en el seu compte de Twitter.

En una sentència feta pública este dijous, l'Audiència Nacional ha declarat justificat l'acomiadament col·lectiu de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i descarta la inconstitucionalitat de la llei que va suprimir el servici públic que va provocar la liquidació de l'empresa i el consegüent acomiadament col·lectiu.

La Sala social desestima d'esta manera la demanda contra l'ERO de RTVV interposada pel sindicat CGT a la qual es van adherir després altres cinc organitzacions.

El tribunal, en una sentència de 90 folis, explica les raons per les quals deuen rebutjar-se totes les qüestions de nul·litat plantejades pels demandants i raona per què, segons la seua opinió, la llei que va suprimir el servici públic de televisió era "l'única eixida a un projecte esgotat, amb un grup que travessava una gravíssima situació econòmica, gairebé calamitosa, i una plantilla sobredimensionada".

Davant d'esta situació, el legislador va optar per una via, la de la supressió del servici públic "que va suposar una esmena a la totalitat a la gestió privada dels seus responsables i reconèixer objectivament que no es va saber gestionar degudament pels seus responsables", manté el tribunal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento