Comunitat Valenciana

L'humor de Jardiel Poncela arriba al Principal amb 'Eloísa está debajo de un almendro'

  • Estarà en cartell, des d'este dimecres 25 de gener, i fins al pròxim dia 29, en versió de Ramón Paso, besnét de l'autor, i dirigida per Mariano de Paco Serrano.
  • En este text, es pot reconéixer l'autor "més brillant i enginyós, al mestre de l'humor, però també el més profund".
  • Jardiel Poncela és un dels dramaturgs més importants i influents de la literatura espanyola i inspiració de l'anomenada 'Una altra generació del 27'.
El Teatre Principal presenta ‘Eloisa está debajo de un almendro’
El Teatre Principal presenta ‘Eloisa está debajo de un almendro’
GVA
El Teatre Principal presenta ‘Eloisa está debajo de un almendro’

El Teatre Principal de València posarà en cartell, des d'este dimecres 25 de gener, i fins al pròxim dia 29, l'obra d'Enrique Jardiel Poncela 'Eloísa está debajo de un almendro', en versió de Ramón Paso, besnét de l'autor, i dirigida per Mariano de Paco Serrano.

L'elenc actoral està integrat per Ana Azorín, Carmela Lloret, Pedro G. de las Heras, Fernando Huesca, David Bueno, Mario Martín, Cristina Gallego, Soledad Mallol, Jorge Machín i Carlos Seguí, detalla la Conselleria de Cultura a través d'un comunicat.

Es tracta d'una producció de la companyia valenciana Saga Producciones, en coproducció amb GG Producció i distribució escènica, que torna a apujar a les taules 'Eloísa está debajo de un almendro', l'obra més important de Jardiel Poncela. En este text, es pot reconéixer l'autor "més brillant i enginyós, al mestre de l'humor, però també el més profund".

La casa dels Briones és un manicomi on el record d'un crim del passat ha embogit a la família, que no estava ja massa bé de la cap. Tot és confusió i caos al principi de la comèdia, fins que, gràcies a l'amor de Fernando cap a Mariana, arriba la claredat, es revelen els misteris i torna certa seny a la família.

Jardiel Poncela és un dels dramaturgs més importants i influents de la literatura espanyola, ha sigut la inspiració de l'anomenada 'Una altra generació del 27', a més d'anticipar l'absurd europeu. Va crear un tipus d'humor que va connectar amb la intel·lectualitat mundial i amb el públic espanyol, dos conceptes que és molt difícil fer coincidir.

L'autor va inventar alhora una forma de fer les coses, un estil teatral que fregava la cinematografia. Perquè Jardiel va entendre el teatre europeu modern abans que este apareguera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento