Comunitat Valenciana

Reobri l'A3 en els dos sentits sol per a turismes després de la intensa nevada del dijous

  • Es va passar de nivell roig a negre per les "molt fortes" nevades, 3 caigudes de pals d'alta tensió i l'existència de vehicles pesats travessats a la carretera.
  • Els cotxes van quedar atrapats per mig metre de neu, amb situacions "extremes", en les que les màquines llevaneu no podien funcionar.
  • Han col·laborat en estes tasques 230 efectius entre UME, Guàrdia Civil, grups de seguretat rural i de carreteres juntament amb 20 llevaneu.
Reabierto el tráfico
Reabierto el tráfico
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
Reabierto el tráfico

L'A3, que estava tallada des d'este dijous a la vesprada per la intensa nevada, ha quedat reoberta este divendres, només per a turismes i en els dos sentits, segons l'última actualització facilitada pel delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha visitat Bunyol per a comprovar la situació generada pel tall al trànsit d'esta via.

El delegat ha reconegut que esta passada nit ha sigut "molt complicada i difícil", i es va passar de nivell roig a negre per tres circumstàncies: les "molt fortes" nevades, "les més importants des de fa més de 30 anys amb més de mig metre de neu"; tres caigudes de pals d'alta tensió i l'existència de vehicles pesats travessats a la carretera.

De fet, segons ha dit, els cotxes van quedar atrapats per mig metre de neu, amb situacions "extremes", en les que les màquines llevaneu no podien funcionar per la qual cosa va haver d'anar-se'n traient manualment amb pales per part dels efectius que han estat tota la nit treballant.

A l'altura de Bunyol, segons el delegat, en nou quilòmetres en direcció a València es va haver de treballar cotxe per cotxe traient la neu en un treball "molt manual i ardu". Alhora, els efectius de la UME van repartir aliments, roba d'hivern i mantes, tot i que ha admès que no van poder arribar a tots els vehicles, per la qual cosa també es va activar l'ajuda a través de l'Ajuntament de Requena.

En total, han col·laborat en estes tasques 230 efectius entre UME, Guàrdia Civil de Trànsit, dels grups de seguretat rural i de carreteres juntament amb 20 llevaneu. Ara, la situació millora perquè està plovent i és bo per desfer neu.

Així, Moragues ha confirmat que no hi ha vehicles atrapats cap a València i s'espera desbloquejar i recuperar els últims cotxes atrapats en direcció a Madrid este divendres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento