Comunitat Valenciana

Montón destaca que es tenen 539 llits addicionals per a afrontar la grip, que seguirà augmentat

  • La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha assenyalat este dijous que la previsió és que l'ona epidèmica de grip seguisca incrementant-se a la Comunitat Valenciana en les pròximes setmanes i sobre esta qüestió ha recordat que el Pla de contingència preveu ampliar fins a 539 el nombre de llits per a atendre este increment de la pressió assistencial.

Montón, després de visitar l'Hospital Arnau de València, ha assenyalat sobre esta qüestió que este dimecres es va reunir la comissió de seguiment de la grip i del desenvolupament del pla de contingència per a analitzar l'augment de l'ona epidèmica de la grip.

Així, ha recordat que la taxa d'incidència ha passat en la primera setmana de 50 casos per 100.000 habitants, a 60 casos en la següent i en l'última es dóna duplicat fins a 120, i la previsió des de Salut Pública és que "va seguir augmentant", ha explicat.

Tot i això, ha recordat que el Pla de Contingència per a fer front a l'increment de la pressió assistencial provocada per la grip, dotat amb 1,3 milions, preveu un reforç de 123 contractes i 539 llits "en cas de caldre".

Montón ha recalcat que "més del 90%" dels casos que s'atenen en les urgències hospitalàries de grip "són casos que no eren vacunats", el que demostra que "està garantit l'efectivitat de la vacunació".

Sobre esta qüestió, ha recordat que fins al 31 de gener tenen oberta la campanya de vacunació, i que totes les persones, en especial els grups de risc, "encara poden acudir". Montón ha demanat a la ciutadania que "si enguany no els ha donat temps, a l'any que ve, per favor, que es vacunen", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento