Els alumnes afectats per la suspensió de les classes s'acosten als 80.000
Els alumnes afectats per la suspensió de les classes s'acosten als 80.000 DIPUTACIÓN VALENCIA

Al voltant de 80.000 alumnes de la Comunitat Valenciana, de les províncies d'Alacant i València, estan afectats per la suspensió de classes com a conseqüència de l'onada de fred que està deixant una important nevada en algunes comarques com les Marines o la Vall d'Albaida.

En total, són més de 77.969 estudiants de 67 localitats -sense comptar els centres de primer cicle d'infantil de primer cicle, el nombre d'alumnes del qual no consta després de ser municipals-, segons les dades facilitades per la Conselleria d'Educació.

En un primer llistat, la xifra d'afectats sobrepassava els 63.500, tot i que a última hora del matí d'este dijous l'administració ha actualitzat les dades per a afegir nous municipis. En algun cas, tampoc aniran a classe divendres.

La situació afecta sobretot les comarques de les Marines Alta i Baixa i Vinalopó Mitjà, el Comtat, Horta Baixa i Alcoià, a la província d'Alacant i la Costera i la Vall d'Albaida a València, segons les mateixes fonts. També en la Foia de Castalla i en la Vall d'Aiora.

La major xifra d'alumnes afectats correspon al municipi d'Alcoi -9.500-; seguit d'Ontinyent (8.084); Dénia (7.013); Villena ((5.547); (Xàbia) (3.410) o Ibi (3.698). En les dades s'inclou la xifra d'alumnes de primària i Instituts d'Educació Secundària (ESO), però no d'infantil. A ells s'han sumat Asp (3.016) o Elda (8.959) i alguns d'Elx.

Dels 67 municipis, 10 són de la província de València, de les comarques de la Vall d'Albaida i Vall de Aiora, i la resta són d'Alacant.

Consulta aquí más noticias de València.