Comunitat Valenciana

La Basílica de València comença l'última fase de restauració del seu òrgan, que inaugurarà en la festa de la Mare de Déu

  • La Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València ha començat l'última fase de restauració del seu òrgan, els treballs de la qual, iniciats el 2010, "seguixen a molt bon ritme", i està previst que concloguen el mes de maig vinent, coincidint amb la festivitat dedicada a la Mare de Déu, ha avançat l'Arquebisbat a través d'un comunicat.
La Basílica inicia la última fase de restauración de su órgano
La Basílica inicia la última fase de restauración de su órgano
VÍCTOR GUTIÉRREZ NAVARRO
La Basílica inicia la última fase de restauración de su órgano

Es tracta d'un òrgan nou que conserva, tot i això, "antics registres de l'òrgan anterior datat en els anys de la postguerra", segons ha explicat el director de l'Escolania de la Verge, Luis Garrido.

Consta de 1.500 tubs i és una peça de dos teclats més pedal de transmissió mecànica, les característiques tècniques del qual unides a les condicions acústiques de la pròpia Basílica, "fan que s'adapte molt bé a l'estil i necessitats culturals de la pròpia Escolania", ha afegit.

Alhora, consta de 20 registres per a l'òrgan expressiu, 9 per a l'òrgan més i 5 per al pedal. L'empresa Berenguer & Díaz, S. L. ha començat la seua construcció i l'estan finalitzant els orgueners Luis Miguel Rico-Sala i Carlos M. Álvarez.

"L'última ocasió en la qual es va refer completament va ser fa 75 anys, moment en el qual l'òrgan estava molt seriosament danyat", ha precisat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento