Peníscola viatja a la II Guerra Mundial amb el rodatge d''El Ministerio del Tiempo'
Peníscola viatja a la II Guerra Mundial amb el rodatge d''El Ministerio del Tiempo' Tamara Arranz / EP

Luis Gutiérrez, director de producció, ha explicat que fins a Peníscola s'han desplaçat "un equip de 70 persones, entre tècnics i actors". En concret, la ciutat ha acollit els tres actors principals i quatre secundaris.

La trama, que es va gravar en la Cala Pebret durant este dijous, "representa la platja de Punta Ombria, fins a on els protagonistes han arribat amb carro des de França". L'acció se situa en 1943, en plena guerra mundial, un conflicte, segons Gutiérrez, "que ens va tocar tangencialment".

El director ha explicat que els escenaris triats són també la Cala Irta i el Mirador de la Serra. En total, les dues jornades de rodatge suposaran "uns huit minuts d'emissió en pantalla".

És la primera vegada que l'equip ix de Madrid per a gravar exteriors. En esta temporada, es gravarà al voltant del 14% dels dies previstos en exteriors.

Les jornades de gravació estan marcades per la llum solar, per la qual cosa abans de les 7.00 hores del matí eixia la caravana des de Peníscola per a traslladar l'equip fins a la Casa dels Carabiners, en ple cor de la Serra d'Irta.

L'edifici, recentment restaurat, s'ha habilitat com a caserna general de la sèrie. Maquillatge, perruqueria, vestuari i fins i tot el menjador per a l'equip s'ha instal·lat en este espai. A les 8.00 hores del matí s'iniciava el rodatge, que finalitzava a les 17.00 hores de la vesprada. De les localitzacions a Peníscola els va agradar als responsables de la sèrie "que no hi ha elements estranys que eliminar o amagar durant el rodatge".

FUTURS RODATGES

Javier Olivares, creador de la sèrie, ha destacat que "els exteriors aporten veritat i aire al capítol", sobretot quan, com en este cas, se cercava el mar. Respecte a futurs rodatges en la ciutat, Olivares ha visitat este matí el Castell del Papa Lluna perquè "és una localització en la qual puc explicar una història del Papa Lluna".

El creador ha confessat que té "una història en el cap, falta saber si es pot gravar allí" perquè li han parlat" molt bé" de la restauració que han fet en este lloc. Olivares considera que "el castell té referències màgiques" que bé podrien adaptar-se a la seua història. A més creu que "és una qüestió d'agraïment que tornem a gravar ací" per les facilitats i el tracte rebut des del consistori i la Generalitat Valenciana, que gestiona el parc.

La setmana vinent l'equip es traslladarà al Monestir de Veruela, a Saragossa.

Consulta aquí más noticias de Castelló.