Oltra desvincula la "defensa tècnica" de l'Advocacia en el juí de l'ERO de RTVV amb la "posició política" del Consell
Oltra desvincula la "defensa tècnica" de l'Advocacia en el juí de l'ERO de RTVV amb la "posició política" del Consell EUROPA PRESS

Oltra s'ha pronunciat en estos termes després de ser preguntada en la roda de premsa del ple del Consell pel paper de la Generalitat Valenciana en el juí, celebrat dimecres passat, on l'Advocacia ha defensat la constitucionalitat de la llei autonòmica que en 2013 va permetre el tancament de RTVV al·legant que la prestació d'este servei públic és únicament competència del Govern regional.

La vicepresidenta ha recalcat que l'Advocacia fa "un treball tècnic, sense consignes ni intromissió", i alhora ha recordat que és un cos "amb independència funcional", que va fer una "defensa tècnica" que "no té res a veure amb la posició política dels membres del Consell". "Si analitzem les qüestions cadascun en el seu àmbit, estic segura que ens entendrem", ha subratllat.

Segons la seua opinió, en este cas hi ha dos àmbits: "polític i tècnic" i sobre esta qüestió ha apuntat: "En este Consell seguim pensant que no havia d'haver-se produït el tancament de RTVV i una llei que han aprovat les Corts que no havia d'haver-se aprovat, llei sobre la qual ens posicionem en contra".

En esta línia, ha insistit que la "posició política no ha canviat" perquè rebutgen que l'anterior govern del PP "deixara als valencians sense RTVV". Tot i això, ha manifestat que ara al Govern actual li correspon gestionar les conseqüències de "l'empastre que es va generar amb les diferents ficades de pota" dels populars en tot el que respecta a la corporació i amb el "primer ERO i l'empastre judicial, tècnic i administratiu que ens han deixat".

"ESTEM EN CONTRA I HO SABEN ELS TREBALLADORS"

"Estem en contra de com es van fer les coses i del tancament i en contra de l'ERO i de la llei i això ho saben els treballadors", ha reiterat, per a afegir que, una vegada en el Govern, s'han hagut d'ocupar de "gestionar l'empastre en diversos àmbits". El primer, en les Corts Valencianes amb les diverses formacions polítiques per a aprovar la nova llei de la Corporació Valenciana de Mitjans. "Empastre legal solucionat", ha dit.

Ara està el "judicial" i això és un "àmbit tècnic". Oltra ha admès que hi ha moltes lleis que no li agraden "però les he d'aplicar", com la Llei d'Estabilitat del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro i ha afegit que, en este cas, l'Advocacia de la Generalitat, en el marc jurídic en què es troba, "fa una defensa tècnica dels arguments, li agrade o no perquè és el marc jurídic en què ens hem de moure".

Consulta aquí más noticias de València.