Condemnen Olivas a any i mig de presó per falsificar una factura d'uns treballs que mai va fer

Condemnen Olivas a any i mig de presó per falsificar una factura d'uns treballs que mai va fer

Condemnen Olivas a any i mig de presó per falsificar una factura d'uns treballs que mai va fer
Condemnen Olivas a any i mig de presó per falsificar una factura d'uns treballs que mai va fer (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • El Jutjat penal número 6 de València ha condemnat l'expresident de Bancaixa i expresident de la Generalitat Valenciana José Luis Olivas a la pena d'un any i mig de presó per falsificar una factura d'un ingrés de 500.000 euros per uns serveis d'assessorament a Vicente Cotino, nebot de l'expresident de les Corts Juan Cotino, que mai va fer.

Així consta en la sentència, la resolució de la qual ha sigut avançada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en què la jutgessa condemna Olivas per delictes de falsedat en document mercantil i contra la Hisenda Pública. A més, l'expresident de la Generalitat haurà de pagar una multa de 151.800 euros.

Al costat d'Olivas, el jutge condemna també Vicente Cotino a la mateixa pena per computar este pagament com a despesa deduïble en la seua liquidació de l'Impost de Societats. Per part seua, la dona d'Olivas, Mercedes Álvarez, acusada en el procediment per l'Advocacia de l'Estat, ha sigut absolta en no estar prou acreditat que participara a idear i executar la factura irregular del seu marit, que ella va firmar cinc anys després d'emetre's. La jutgessa aplica l'atenuant simple de dilacions indegudes.

Olivas sempre ha negat que cometera cap tipus de frau fiscal en l'operació amb Vicente Cotino, i ha insistit que va cobrar 500.000 euros a l'empresari (més IVA) per assessorar-lo i mediar en la venda d'unes accions de la seua empresa eòlica en una operació que va ser "beneficiosa" tant per al propi Cotino com per a Bancaixa -entitat que presidia- i Iberdrola -on era conseller-.

L'operació qüestionada se centrava en la venda de participacions de Projectes Eòlics Valencians S.A. -accionariada per Endesa (55%), Sedesa (25%) i Bancaixa (20%)- a Iberdrola. En concret, Cotino, propietari de Grup Fiscal Asedes Capital S.L., al qual pertanyia Sedesa, va demanar a Olivas que l'ajudara a vendre el 25% d'actius a la companyia elèctrica. A canvi, i si s'obtenia una plusvàlua de 39 o 40 milions, li va oferir pagar-li 500.000 euros més IVA.

(((HI HAURÀ AMPLIACIÓ)))

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2932779/0/condemnen-olivas-any-mig-preso-per-falsificar-factura-duns-treballs-que-mai-va-fer/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios