Un llibre ret homenatge a la creació "tendra i compromesa" d'Ovidi Montllor

Un llibre ret homenatge a la creació "tendra i compromesa" d'Ovidi Montllor

  • El Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València (UV) comença la programació d'enguany amb la presentació del llibre 'Ovidi Montllor. La paraula tendra i compromesa' (1942-1995)' (Saó).

La presentació es celebrarà el dilluns 16 de gener al centre Cultural La Nau, i tindrà les intervencions de l'editor Emili J. Marín i els músics Paco Muñoz i Rafa Xambó, que també intervenen en el llibre.

El volum està estructurat en tres parts. La primera se centra a Alcoi perquè és el poble en el qual va nàixer el cantautor i tot i que, si bé era "un alcoià atípic", segons apunta en el pròleg Emili J. Marín mentre que havia algunes tradicions com els Moros i Cristians que no compartia, en les cançons d'Ovidi estaven presents tant les situacions com els personatges d'Alcoi.

La segona part del llibre tracta del personatge: de la seua infància, de la seua família, de la marxa a Barcelona, de les dones que van formar part de la seua vida, de la seua implicació al teatre o en el cinema més enllà de la música, dels seus recitals a l'Olympia de París, i de la malaltia que va acabar amb la seua vida. També s'analitzen les seues cançons i hi ha reflexions sobre la seua poesia.

La tercera part del llibre intenta definir l'aspecte que més ha definit a Ovidi, la cançó i intenta explicar la seua presència en la Nova Cançó valenciana actual a través dels textos de l'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, del músic i sociòleg Rafa Xambó, del cantant Vicent Torrent i del propi editor.

Editat per Emili J Marín, el llibre inclou textos dels músics Paco Múñoz i Toti Soler, en condició d'amics de Ovidi, de l'escriptor Alfons Cervera, del crític de cinema José Luis Barrera i de María Ricós.

L'homenatge a Ovidi conclou amb un apèndix dels treballs artístics realitzats pel cantant alcoià (discografia, cinema, televisió, teatre, llibres i muntatges poètics), la cronologia de la seua vida i un annex de les fotografies de la seua vida.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2932748/0/llibre-ret-homenatge-creacio-tendra-compromesa-dovidi-montllor/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios