La Diputació de València construirà quatre centres socials a la Generalitat

La Diputació de València construirà quatre centres socials a la Generalitat

La Diputació de València construirà quatre centres socials a la Generalitat
La Diputació de València construirà quatre centres socials a la Generalitat (GVA.)
Ampliar
  • La Corporació provincial invertirà 5,6 milions d'euros en centres de salut mental i menors.
  • Estaran situats en Lliria, Sueca, Paterna i Carcaixent.
  • Els municipis aportaran terrens, la Diputació els construirà i el Consell sufragarà el personal i les despeses.

Les dificultats pressupostàries que pateix la Generalitat a conseqüència del deficient finançament i de l'ingent deute que acumula, superior als 43.000 milions d'euros, unides a la bona sintonia entre administracions públiques del mateix signe han portat a incrementar la col·laboració institucional

En el cas de l'acord al que ha arribat amb la Diputació de València perquè la Corporació Provincial pague la construcció de quatre centres d'atenció social amb una fórmula mitjançant la qual els ajuntaments cedeixen els terrenys, la Diputació construeix els centres i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives dota de materials i personal i paga les seues despeses de funcionament. Una fórmula de col·laboració que ja es va donar, per exemple, amb el programa de llibres de text Xarxallibres o en l'Hospital Psiquiàtric de Bétera.

En concret, segons van explicar ahir la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i la seua homòloga en la Diputació, María Josep Amigó, la Corporació destinarà 5,6 milions d'euros a la construcció i reforma d'infraestructures socials a Llíria, Sueca, Carcaixent i Paterna, “responent a criteris proposats per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que prioritzen dues dels àmbits més abandonats per l'administració en els últims anys, la salut mental i la infància”.

A Llíria s'alçarà un centre de recepció de xiquets amb 60 places en l'antiga presó, propietat de l'Ajuntament. En l'àmbit de la salut mental, a Sueca es completarà la tercera fase de la residència i el centre de dia especialitzat, actualment en situació d'inici d'obres de forma immediata i que ja disposa d'un avantprojecte estimat en 2,3 milions d'euros.

Per la seua banda, el Consistori de Paterna ha finalitzat l'expropiació de la segona fase d'una residència de salut mental, amb un pressupost d'1,6 milions d'euros. Aquesta infraestructura, que ja compta amb el projecte d'execució, està en disposició d'iniciar les obres de forma immediata. Finalment, a Carcaixent, s'invertirà en el Centre de Dia i el Centre d'Integració i rehabilitació. Un projecte per al qual el Consistori ja ha aportat una memòria econòmica que pressuposta l'actuació en 800.000 euros.

Un mapa de recursos socials

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va realitzar l'any passat un mapa de recursos i necessitats socials que ha servit d'eina per a planificar en funció de la demanda de cada municipi i de les llistes d'espera.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2932673/0/diputacio-valencia-construira-quatre-centres-socials-generalitat/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios