L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana
L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana EUROPA PRESS

La taxa definitiva d'IPC de desembre és una dècima superior a l'avançada inicialment (1,5%), confirmant-se d'esta manera la pujada que van donar els preus a l'últim mes de l'any, com a conseqüència de l'encariment de les gasolines, de l'electricitat, del gasoil per a calefacció, del gas, dels viatges organitzats i d'alguns aliments, com els llegums i les hortalisses.

D'esta manera, a la Comunitat Valenciana el major increment interanual es va registrar en Transport per l'augment del preu de les gasolines un 4,8%, seguida de Comunicacions un 3,2%, Altres un 1,7%, Habitatge un 1,3%, Hotels, cafès i restaurants un 1,1%, Vestit i calçat un 1% i Ensenyament un 0,9%.

Per la seua banda, Aliments i begudes no alcohòliques van créixer un 0,4%, Begudes alcohòliques i tabac un 0,3%, i Missatge es va mantenir invariable. En canvi, Medicina va baixar un 5,5% i Oci i cultura un 0,3%.

Per la seua banda, el mes passat el majot increment es va registrar en Oci i cultura un 3,1%, Transport un 1,7%, Habitatge un 1,6%, Aliments i begudes no alcohòliques un 0,6%, un Begudes alcohòliques i tabac 0,4%, Parament un 0,1%.

Comunicacions, Ensenyament, Comunicacions i Altres es van mantindre invariables, mentre que

Vestit i calçat va baixar un 2,1%,

Hotels, cafès i restaurants un 0,3% i Medicina un 0,2%.

Consulta aquí más noticias de València.