Comunitat Valenciana

Sanitat invertirà al voltant de 19 milions en millores d'equipaments a Xàtiva-Ontinyent i en un nou hospital

  • La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió pròxima als 19 milions d'euros en el departament de salut Xàtiva-Ontiyent que es destinaran a la millora de centres sanitaris i a la construcció del nou hospital d'Ontiyent.
Carmen Montón
Carmen Montón
EUROPA PRESS
Carmen Montón

En concret, segons ha detallat Montón en la seua visita a l'hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, la dotació per al nou centre sanitari serà de 16 milions i per a les millores sanitàries 2,5 milions assignats: per a equipament (1,34 milions), reformes (308.000 euros), unitat oncològica de l'hospital de dia (380.000 euros), eficiència energètica (414.280 euros) i adequació de les rampes d'accés (82.000). Estes partides figuren en el Pla de Dignificació d'Infraestructures 2016-19 que preveu una inversió total en este període de 359 milions d'euros.

"Este projecte és un dels pilars fonamentals per a potenciar la sanitat pública per la qual aposta este govern i perquè els valencians compten amb uns espais assistencials a l'altura de la seua contribució econòmica i social", ha assegurat Montón.

La consellera ha destacat que "per primera vegada", se'n va a emprendre de manera simultània un pla que suposa, abans que res, "una proposta estratègica orientada a millorar els espais assistencials, els seus equipaments i les tecnologies de la informació aplicades a l'àmbit sanitari". "Es tracta d'atendre millor a les persones, en espais més confortables i amb els equips sanitaris adequats perquè els professionals puguen treballar amb la màxima eficàcia", ha manifestat.

En el cas específic de Xàtiva-Ontiyent, la major part de la inversió correspon al qual serà el nou hospital d'Ontiyent, amb al voltant de 16 milions d'euros. Tot i això, també es destinen fons a nous centres de salut, com és el cas del de Quatretonda (430.000 euros) i a xicotetes reformes en instal·lacions d'atenció primària d'este departament (35.000 euros).

VISITA A L'HOSPITAL LLUÍS ALCANYÍS

La consellera ha visitat l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva acompanyada del director general d'Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, així com diverses regidores de l'Ajuntament d'Ontinyent.

Al costat de la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, i l'equip directiu del centre sanitari, la consellera ha realitzat un recorregut per diferents àrees de l'hospital.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento