Justícia i els Col·legis d'Advocats assessoraran gratuïtament als afectats per les clàusules terra

Justícia i els Col·legis d'Advocats assessoraran gratuïtament als afectats per les clàusules terra

Justícia i els Col·legis d'Advocats assessoraran gratuïtament als afectats per les clàusules terra
Justícia i els Col·legis d'Advocats assessoraran gratuïtament als afectats per les clàusules terra (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • Cada col·legi d'advocats de l'autonomia prestarà l'assessorament en les seues respectives oficines dels Serveis d'Orientació Jurídica.
  • Segons ha explicat Gabriela Bravo, "dóna una resposta ràpida i eficaç per a solucionar un problema que afecta milers de valencians".
  • Es calcula que, en tota la Comunitat, pot haver unes 500.000 persones afectades que, de mitjana, han pagat al voltant de 6.000 euros de més.

La Conselleria de Justícia i el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats posaran en marxa un servei gratuït d'assessorament legal per als afectats per les clàusules terra hipotecàries, segons informa la Generalitat en un comunicat.

Este servei serà canalitzat a través dels serveis d'orientació jurídica dels col·legis d'advocats de la Comunitat Valenciana, amb els representants dels quals s'ha reunit este dijous la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, per a tancar l'acord que permetrà la creació d'esta nova prestació, inclosa en el catàleg de justícia gratuïta que ofereix la Generalitat.

Segons els termes de l'acord al qual s'ha arribat entre la titular de Justícia del Govern valencià i la cúpula de les organitzacions col·legials de lletrats, cada col·legi d'advocats de l'autonomia prestarà l'assessorament en les seues respectives oficines dels Serveis d'Orientació Jurídica (SOJ).

En els SOJ, els interessats tindran a la seua disposició tant la informació necessària sobre el que ha de fer si sap o sospita que la seua hipoteca té algun tipus de clàusula-terra declarada il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, així com un formulari-tipus perquè, en el cas que siga així, l'afectat puga complimentar-lo amb l'assistència jurídica apropiada i presentar-lo davant de l'entitat financera corresponent per a iniciar el procés legal.

Segons ha explicat Gabriela Bravo, l'acord tancat amb els col·legis d'advocats "és una iniciativa que fa avançar en una justícia per a tots" i, a més, "dóna una resposta ràpida i eficaç per a solucionar un problema que afecta milers de valencians".

Per a Bravo, tant la informació, que estarà disponible en cada col·legi, com el formulari-tipus, "estan dissenyats per canalitzar l'assistència legal de qui ho sol·licite, facilitar les possibles reclamacions i arribar a solucions ràpides i sempre que siga possible, per la via extrajudicial".

La Generalitat assumirà tant el cost del servei dels professionals de l'advocacia, com el cost derivat de la formació específica en esta matèria que rebran els advocats de cada col·legi que vagen a prestar l'assessorament legal als afectats per esta situació. Es calcula que, entre les tres províncies de la Comunitat, pot haver unes 500.000 persones que en el seu moment van signar hipoteques que contenien clàusules terra que, de mitjana, han pagat al voltant de 6.000 euros de més.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2932211/0/justicia-els-col-legis-dadvocats-crearan-servei-gratu-t-per-assessorar-als-afectats-per-les-cl-usules-terra/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios