València acull demà el plenari de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics

València acull demà el plenari de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics

València acull demà el plenari de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics
València acull demà el plenari de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (Agències.)
Ampliar
  • Durant el mateix, triaran a la persona que regirà les destinacions de Coprepa en 2017, en substitució de Pedro Sanjurjo.
  • La principal fita en 2016 ha sigut l'assumpció per part d'Espanya de la presidència de la Conferència d'Assemblees Regionals Europees.
  • Coprepa té com a funció principal l'intercanvi d'experiències i informació sobre el funcionament dels diferents Parlaments autonòmics.

Les Corts Valencianes acolliran este divendres la reunió del Plenari de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (Coprepa). Durant la trobada, els presidents de les cambres legislatives d'Espanya triaran a la persona que regirà les destinacions de Coprepa en 2017, en substitució de Pedro Sanjurjo (President del parlament asturià), qui exerceix la presidència de la Conferència des del 15 de gener de 2016.

Al llarg del passat any, la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics ha donat importants passos per a reforçar la seua presència i influència a Europa, complint així un dels principals objectius marcats per al seu mandat per Pedro Sanjurjo.

La principal fita ha sigut l'assumpció per part d'Espanya de la presidència de la Conferència d'Assemblees Regionals Europees (CALRE), lloc per al qual s'ha sigut triat, per unanimitat, el president del Parlament d'Andalusia, Juan Pablo Durán, durant l'Assemblea Plenària de CALRE, que es va celebrar el passat mes de novembre en Varese (Itàlia). 

En la mateixa reunió, es va aprovar també, a proposta del president de Coprepa i de la Junta General del Principat, Pedro Sanjurjo, la creació d'un nou grup de treball per a analitzar l'envelliment de la població en el si de la Unió Europea, que estarà coordinat per la presidenta de les Corts de Castella i Lleó, Silvia Clemente.

La presència dels parlaments autonòmics d'Espanya en aquesta institució es completa amb la coordinació d'altres dos grups de treball: el d'Igualtat de gènere, dirigit per Blanca Martín Delgado, presidenta del Parlament d'Extremadura; i el de Moviments Migratoris i Drets Humans, la direcció dels quals comparteixen la presidenta del Parlament de Canàries, Carolina Darias, i el president del Consell Regional de Molise (Itàlia) Vicenzo Cotugno. 

La Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics va concentrar la seua activitat del passat any en un conjunt d'objectius compartits per totes les cambres legislatives i que cerquen l'enfortiment institucional; la defensa dels drets universals en matèries com el treball, la salut, l'educació o els serveis socials; o la millora del model de convivència i renovació del marc constitucional.

Així mateix s'ha avançat en qüestions relacionades amb la transparència i la participació ciutadana, per això, Coprepa advoca per seguir dotant als parlaments autonòmics de totes les eines i recursos necessaris per a afrontar les noves demandes de la ciutadania, afavorint la seua participació real i efectiva en l'activitat d'unes institucions parlamentàries obertes.

Coprepa

La Coprepa és un fòrum institucional de trobada dels presidents de Parlaments Autonòmics d'Espanya i té com a funcions l'intercanvi d'experiències i informació sobre el funcionament dels diferents Parlaments autonòmics. També s'ocupa de l'anàlisi dels problemes, reptes i oportunitats als quals s'enfronten els sistemes parlamentaris, en general, i els Parlaments autonòmics en particular, amb especial referència al procés en curs d'integració europea.

Per a la consecució d'estos objectius realitza estudis i, si escau, aprova iniciatives conjuntes que milloren el funcionament de les cambres parlamentàries o de la seua intercomunicació.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2932118/0/valencia-acull-aquest-divendres-plenari-conferencia-presidencies-parlaments-autonomics/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios