Comunitat Valenciana

Compromís reclama que el model de finançament autonòmic es reformi "des de zero" perquè "no volem més pagats"

  • El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha reclamat este dijous que el model de finançament autonòmic es reforme "des de zero, revisant l'statu quo", perquè no volen "més pegats".
Ximo Puig y Fran Ferri antes de la reunión en el Palau
Ximo Puig y Fran Ferri antes de la reunión en el Palau
GVA
Ximo Puig y Fran Ferri antes de la reunión en el Palau

Ferri s'ha expressat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, dins de la ronda de contactes que el cap del Consell està mantenint amb motiu de la preparació de la Conferència de Presidents Autonòmics de la setmana que ve.

El síndic de Compromís considera que Puig ha d'anar a la Conferència de Presidents amb "una agenda pròpia valenciana", ja que hi ha "problemes específics, autònoms", per la qual cosa cal anar "amb una posició pròpia dels valencians".

En matèria de finançament, ha ressaltat que el model cal reformar "des de zero, revisant l'statu quo". "No volem més pegats", ha destacat Ferri, qui considera que el canvi del model ha de partir d'"una anàlisi de la situació actual de totes la comunitats". Alhora, entén que "cal establir un calendari clar de quan es donaran els passos i quan tindrem per fi la reforma del model de finançament".

Fran Ferri també ha reclamat que en la Conferència de Presidents es plantege una "regularització del deute històric", el que considera que "seria un alleugeriment de cara els pressupostos". A més, ha indicat que cal aprofitar la trobada per a reivindicar "unes inversions territorialitzades justes per als valencians" en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

D'altra banda, creu que cal abordar en la Conferència de Presidents la "problemàtica" dels refugiats sirians, que el Govern central "ha de solucionar", i ha manifestat que el valencià és "un poble solidari" i vol que l'Executiu de Mariano Rajoy "deixe de dificultar l'arribada de refugiats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento