Avaesen i Casa Caritat signen un conveni per a pal·liar la pobresa energètica
Avaesen i Casa Caritat signen un conveni per a pal·liar la pobresa energètica Agències.

L'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (Avaesen) destinarà un 7% dels seus ingressos a pal·liar la pobresa energètica a la ciutat de València gràcies a un conveni amb l'Associació Valenciana de Caritat, segons ha informat esta institució en un comunicat.

Ara mateix un 23% de les llars de la ciutat de València pateixen pobresa energètica, segons s'un estudi presentat el mes de novembre passat pel Ajuntament de València i fet per la Universitat Politècnica. Este 23% són llars en els quals una vegada pagada la factura energètica la seua capacitat econòmica queda per baix de la renda mínima.

El mateix estudi, amb una mostra de 600 entrevistes a la ciutat de València, assegura que un 33% dels veïns afirmen que senten molt o bastant fred a l'hivern i molt o bastant calor a l'estiu a causa de a la climatització del seu habitatge o la falta de capacitat per a pagar la factura.

L'objectiu principal del conveni és treballar junts per a reduir i fer front a la despesa energètica de l'ONG, així com lluitar contra la pobresa energètica que patixen molts dels seus usuaris. Per a això se'n va a involucrar a les empreses associades a Avaesen, que tenen un alt component en R+D en solucions d'eficiència energètica, segons les mateixes fonts.

Així, les dues entitats fomentaran projectes de formació, sensibilització i cooperació a favor de les energies renovables.

Per la seua banda, l'Associació Valenciana de la Caritat emprendrà accions de sensibilització entre els associats d'Avaesen respecte a la pobresa energètica i les responsabilitat social corporativa. A més, l'ONG ha atorgat a Avaesen la condició d''Empresa amb valor distintiu plata' de Casa Caritat.

L'energia, un dret

El president d'Avaesen, Marcos J. Lacruz, ha manifestat que "l'energia és un dret, no un privilegi". Per això, ha explicat que han decidit contribuir per a què "no només que l'energia siga neta, renovable i eficient sinó també que arribe a aquells menys afavorits de la societat".

Des de Casa Caritat han apuntat que el 62% de les famílies ateses des de les seues escoles infantils tenen problemes de "pobresa energètica" i que, de les ajudes socials que ha tramitat l'ONG el 25% corresponia a ajudes per al pagament de rebuts de subministraments.

Casa Caritat València és una institució benèfica privada, declarada d'utilitat pública, dedicada a resoldre les necessitats més bàsiques de les persones sense llar i en risc d'exclusió social.

Consulta aquí más noticias de València.