Comunitat Valenciana

El TSJCV ratifica la primera demolició d'un xalet de luxe al Montgó

  • El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat la primera demolició d'un xalet de luxe construït al parc natural del Montgó, a Alacant, segons ha informat este dimecres Acció Ecologista Agró, que ha presentat en 2003 una denúncia per esta edificació, situada a l'antiga Colònia Agrícola.

El passat 22 de desembre, el TSJCV va desestimar íntegrament el recurs d'apel·lació dels propietaris de l'habitatge de manera que va ratificar l'ordre de demolició de les obres realitzades entre 2003 i 2007, tal com sol·licitava l'organització ecologista. Els propietaris encara podrien interposar un recurs de cassació contra la decisió.

Des de 2003, el col·lectiu comarcal d'AE-Agró Marina ve denunciant l'"ampliació il·legal" d'un habitatge a l'antiga Colònia Agrícola del Parc Natural del Montgó, al terme municipal de Dénia. El 2010 la justícia va donar la raó al col·lectiu i va demanar la demolició de les obres fetes i la restauració de la legalitat urbanística.

Així i tot, segons AE-Agró, els propietaris de l'habitatge, un xalet de luxe edificat en terrenys no urbanitzables, es van negar a admetre la sentència i fer efectiu la demolició. El 2011 el jutjat Contenciós Administratiu número 4 d'Alacant va rebutjar el seu primer recurs i després ara el TSJCV ha confirmat la sentència que va ordenar tirar a baix esta edificació il·legal al Parc Natural del Montgó.

L'1 d'abril del 2003, després de la denúncia presentada per AE-Agró Marina, les autoritats han constatat la irregularitat de les obres, que disposaven d'una llicència per a "reparació de coberta sense tocar estructura, condicionament de cuina i reparació de façana i pintat exterior". Però que, segons l'organització, "realment eren consistint en una ampliació i renovació completa de l'habitatge".

A més, "amb l'agreujant de realitzar-se dins de l'àrea de protecció del Montgó, sobre sòl no urbanitzable, segons establix el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del parc natural".

Per estos motius, el juny del 2003 es va dictar una resolució administrativa ordenant la "immediata suspensió" de les obres, que ha sigut vulnerada pels propietaris de l'habitatge. En octubre del mateix any s'ha reiterat l'ordre de paralització i fins i tot la Policia Local de Dénia va precintar les obres, segons expliquen.

10.000 M2

Tot i la intervenció policial, "la desobediència i l'absolut menyspreu a l'autoritat i la legalitat per part dels propietaris de l'habitatge va continuar" ja que van violentar el precinte i van prosseguir amb les obres fins a la conclusió total el 2007, "transformant 10.000 metres quadrats de terra de cultiu en una piscina, un nou camí, un galliner de grans dimensions i una casa de major mida".

Segons AE-Agró, el propietari de l'habitatge, representant dels veïns de la Colònia Agrícola del Montgó a la Junta Rectora del parc natural, ha defensat en este òrgan de participació "la flexibilització del PORN i, per tant, la reducció de la protecció del Montgó contra il·legalitats urbanístiques com la que ell mateix hauria comès i com les que anima a perpetrar a la resta de propietaris de terrenys".

Per als ecologistes, tot i que els propietaris recorregueren un altre cop, "no hi ha cap base jurídica per a donar cobertura a esta infracció urbanística" pel que esperen "en pocs mesos" poder assistir a "la primera demolició d'un xalet de luxe construït il·legalment al Parc Natural del Montgó".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento