Comunitat Valenciana

El PP aposta per compatibilitzar la rendibilitat social i viabilitat econòmica en la CVMC i fugir de la "catalanització"

  • El grup popular en les Corts Valencianes ha registrat una proposta de mandat marc per a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en què aposta per "fer compatible la rendibilitat social i la viabilitat econòmica en la prestació del servei" fugint, a més, "dels intents de catalanització".
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente

Així ho ha explicat el diputat del PP Jorge Bellver, que ha indicat que defensen una radiotelevisió pública valenciana que siga "un element de vertebració de la nostra diversitat territorial per a la promoció de la llengua valenciana com a idioma propi" d'alacantins, valencians i castellonencs.

L'objectiu, ha afegit, és "que valga també per a fomentar el plurilingüisme", tant el coneixement del valencià, com d'idiomes com l'anglès, per part dels xiquets mentre veuen la televisió. A més, ha incidit que ha de ser un element per a donar suport al sector audiovisual valencià.

En concret, el document del grup popular assenyala entre els objectius generals del servei públic el d'emetre programacions diverses i equilibrades per a tot tipus de públic, en una difusió oberta, accessible i en valencià que "es completarà amb l'emissió multilingüe de les obres audiovisuals en castellà o anglès o, en el seu cas, en versió original" subtitulada al valencià i castellà.

Assenyala que els continguts hauran de fomentar la cultura valenciana, normalitzant la llengua valenciana, contribuint al pluralisme, el debat democràtic, la participació lliure de barreres de comunicació i l'accés dels grups socials i polítics, "incorporant tots els valors constitucionals i estatutaris".

Recorda que les emissions han de garantir la igualtat efectiva entre homes i dones, afavorir la convivència o promoure la cohesió territorial i puntualitza que la corporació "no inclourà en la seua programació continguts que pertorben o trenquen el clima de convivència social a la Comunitat, atempten contra el sentiment majoritari dels ciutadans i els valors morals i cívics".

El document proposat pel PP destaca que la CVMC haurà d'actuar amb absoluta independència i transparència, "sense que puga rebre instruccions, directrius o qualsevol classe d'indicació imperativa del Consell ni de grups polítics, econòmics, socials o altres institucions o entitats" i en el desenvolupament de la seua activitat "no adoptarà posicionament ideològic més enllà de la defensa dels valors constitucionals o estatutaris".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento